Actiune de supraveghere comuna romano-italiana la frontiera de nord si est


Intră acum și în grupul de

 Doi politisti din cadrul Directiei Centrale pentru Imigrari si Politie de Frontiera din Ministerul de Interne al Italiei vor desfasura misiuni pe frontiera de nord si est a României. Potrivit unui comunicat al Biroului de presa al Guvernului, politistii italieni vor executa pe întreg parcursul acestei luni misiuni comune de patrulare la frontiera cu Republica Moldova împreuna cu politisti din cadrul Politiei de Frontiera Româna. Totodata, în Italia, patru politisti de frontiera din cadrul Directiei Politiei de Frontiera Iasi executa misiuni comune cu politisti de frontiera italieni, începând cu a doua jumatate a lunii ianuarie.

Desfasurarea unor activitati comune de catre politisti români si italieni a fost stabilita prin Întelegerea între Ministerul Internelor si Reformei Administrative din România si Ministerul de Interne din Republica Italiana, semnata la Bucuresti la 22 noiembrie 2007, privind aplicarea Protocolului de cooperare între Ministerul Administratiei si Internelor din România si Ministerul de Interne din Republica Italiana, semnat la Bucuresti la 19 decembrie 2006. Întelegerea a fost aprobata miercuri de Guvern, printr-o Hotarâre.

Actul normativ prevede ca, echipe mixte, formate din personal al Politiei de Frontiera din România si Republica Italiana vor supraveghea si controla, timp de o luna, teritoriul de competenta al Directiei Politiei de Frontiera Radauti/Directiei Politiei de Frontiera Iasi si respectiv al Sectorului Politiei de Frontiera de la Tarvisio. Activitatile de supraveghere si control vor avea un caracter experimental, iar rezultatele lor vor fi evaluate de experti din cele doua tari, în vederea eficientizarii colaborarii bilaterale.

Documentul de cooperare vizeaza desfasurarea unor actiuni comune prin intermediul înfiintarii patrulelor mixte formate din reprezentanti ai politiilor de frontiera din cele doua state si cuprinde prevederi referitoare la crearea unui serviciu comun de patrulare cu echipe mixte, stabilirea punctelor de contact teritoriale, activitatile personalului în timpul desfasurarii serviciilor de patrulare, modalitatea privind acordarea asistentei si protectiei personalului care desfasoara servicii de patrulare, precum si a asistentei tehnice, aspecte financiare privind trimiterea personalului însarcinat cu desfasurarea serviciului în cadrul echipelor mixte.


Intră acum și în grupul de