Președintele CJ Suceava despre „Podul lui Cozmâncă”, nefinalizat la 21 de ani de la începerea lucrărilor: ”E un simbol al neputinței”


Intră acum și în grupul de

Finalizarea podului peste râul Siret care face legătura între localitatea suceveană Zamostea cu Talpa din judeţul Botoşani este o prioritate pentru 2017 a declarat, luni, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, precizând că va discuta cu autoritățile județene din Botoșani pentru realizarea în comun a proiectului.

flutur-8

„Ne înțelegem cu Ucraina pe proiecte transfrontaliere și nu reușim cu cei din Botoșani. Acest pod e un simbol al neputinței”, a spus Flutur.

Liderul grupului PSD din CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a spus la rândul său că finanțarea pentru acest proiect ar putea fi asigurată prin PNDL, dar a subliniat că interesul pentru finalizarea podului este a județului Suceava, întrucât sucevenii dețin terenuri în județul Botoșani și au nevoie de calea de acces să nu ocolească o sută de kilometri.

Consiliul Județean Suceava a renunțat, luni, printr-o hotărâre de rectificare a bugetului propriu, să finanțeze în acest an cu 75.000 de lei studiul de fezabilitate privind continuarea lucrărilor la respectivul pod în condițiile în care Consiliul Județean Botoșani nu a răspuns dacă va asigura finanțare pentru partea sa de investiție.

Investiţia la acest pod a început în anul 1995, iar podul face legătura între localitatea suceveană Zamostea şi localitatea natală a lui Octav Cozmâncă, Talpa, din judeţul Botoşani, fiind numit „Podul lui Cozmâncă”.

Acest pod a existat până în timpul războiului, când trupele germane, în retragere, l-au distrus.

Lucrările la acest pod au fost sistate în 2004, an în care CJ Suceava a alocat cinci miliarde de lei vechi. În anul 2011, a fost executată o expertiză la această investiţie, şi s-a stabilit că este necesară reproiectarea, întrucât au intervenit modificări în decursul anilor fiind alocaţi bani pentru refacerea proiectului. (N.B.)


Intră acum și în grupul de