Unanimitate în Consiliul Județean Suceava pentru realizarea drumului strategic pe axa Suceava-Iași, început de Nechifor, preluat și continuat de Flutur


Intră acum și în grupul de

Consiliul Județean Suceava a aprobat, joi, într-o ședință extraordinară, mai multe hotărâri subsecvente în vederea realizării drumului strategic intrajudețean din Suceava și Iași pe o lungime de circa 170 de și care urmează să fie finanțat prin POR 2014-2020.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat în debutul ședinței Consiliului Județean că proiectul de realizare a acestui drum strategic este de o importanță deosebită și a menționat că proiectul a fost inițiat de fostul președinte al CJ Suceava, Cătălin Nechifor.

El a explicat că urgența ședinței a fost determinată de faptul că cererea de finanțare trebuie depusă la sediul ADR Nord Est până cel târziu în 16 noiembrie, iar de aceea a fost necesare hotărârile de astăzi când s-au adoptat indicatorii tehnico-economici, aprobarea proiectului și aprobarea acordurilor de asociere cu județul Iași.

Consilierii județeni au adoptat în unanimitate proiectele de hotărâre, iar președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, și-a exprimat încrederea că pe marile proiecte de dezvoltare ale județului vor exista unanimități în continuare.

sedinta CJ Suceava, Flutur, Seredenciuc, Marian Nita (1)

Consilierul județean PSD Mihai Grozavu a spus la rândul său că această axă strategică este foarte importantă și a propus ca strategiile viitoare în domeniul infrastructurii să țină cont de această lucrare.

Cheltuielile legate de acest proiect sunt de 329,71 milioane de lei, din care valoarea pentru județul Suceava este de 151,1 milioane de lei, cu o contribuție eligibile de 2,8 milioane de lei, dar și cu o contribuție neeligibilă de 10,1 milioane de lei.

Proiectul iniţiat de judeţele Suceava şi Iaşi pentru modernizarea cu fonduri UE a unui drum interjudeţean pe o lungime de circa 170 de kilometri a fost avizat în februarie 2015 de Consiliul de Dezvoltare Regională Nord-Est, fiind considerat de importanță strategică, fiind şi cel mai mare proiect de acest gen.

Prin proiect se prevede reabilitarea de drumuri judeţene din cele două judeţe pe traseul Iaşi-Gropniţa-Coarnele Caprei-Belceşti-Scobinţi-Lespezi-Budeni-Dolhasca-Liteni-Udeşti-Bosanci-Ipoteşti-Suceava-Moara-Liteni-Zahareşti-Stroieşti-Vâlcele-Costâna-Dărmăneşti-DN2, având o lungime de 170 de kilometri.

CJ Suceava şi CJ Iaşi s-au asociat în 2014  în vederea realizării unui astfel de proiect strategic pe finanţarea 2014-2020.


Intră acum și în grupul de