Scoala Doctorala din cadrul Universitatii „Stefan cel Mare” a castigat un proiect de finantare de 10 milioane de lei


Intră acum și în grupul de

Scoala Doctorala din cadrul Universitatii „Stefan cel Mare” Suceava numara, în prezent, un numar de 18 coordonatori stiintifici de doctorat în opt mari domenii, iar numarul doctoranzilor care se afla în diferite stadii ale pregatirii tezei de doctorat a ajuns la 243. Pentru anul universitar 2008-2009, la Universitatea Suceava sunt prevazute 30 de locuri la studii universitare de doctorat cu frecventa, fara taxa si fara bursa, în timp ce la studiile de doctorat la fara frecventa, cu taxa sunt prevazute aproximativ 70 de locuri.

Directorul Scolii Doctorale din cadrul Universitatii “Stefan cel Mare” Suceava, prof.univ.dr.ing. Dorel Cernomazu, a declarat joi, într-o conferinta de presa, ca în domeniul calculatoarelor si tehnologiei informatiei conducator stiintific este prof.univ.dr.ing Gheorghe Pentiuc, în domeniul ingineriei electronice si telecomunicatiilor conducator stiintific este actualul rector al Universitatii sucevene, prof.univ.dr.ing. Adrian Graur, în domeniul ingineriei materialelor este prof.univ.dr.ing. Gheorghe Gutt, în cel al ingineriei mecanice conducator stiintific este „parintele Scolii Doctorale”, prof.univ.dr.ing. Emanuel Diaconescu.

Cernomazu a spus ca el este conducator stiintific în domeniul ingineriei electrice, în timp ce în domeniul istorie sunt mai multi conducatori stiintifici, respectiv prof.univ.dr. Mihai Iacobescu, Dumitru Sandru, Gheorghe Onisoru, Dumitru Vitcu.

Acesta a mai spus ca în domeniul filologiei sunt conducatori stiintifici prof.univ.dr. Ion Horia Bârleanu, Albumita Muguras Constantinescu, Mircea Diaconu, Vasile Dospinescu, Rodica Nagy si Ioan Oprea, iar acestora li s-au alaturat prof.univ.dr. Sanda Maria Ardeleanu si Elena Brândusa Steiciuc.

În domeniul silviculturii, conducatori de doctorat sunt prof.univ.dr.ing Radu Cenusa si Ioan Milescu si prof.univ.dr.doc. Vasile Giurgiu.

Directorul Scolii Doctorale din cadrul Universitatii sucevene a spus ca pregatirea doctoranzilor se realizeaza “într-o maniera serioasa, cu rezultate bune” si ca este de dorit ca acestia sa continue munca de cercetare si dupa finalizarea tezei de doctorat.

Profesorul universitar sucevean a anuntat ca, din acest an, s-a câstigat finantarea într-un proiect în domeniul burselor doctorale în valoare de aproximativ 10 milioane de lei, iar în prezent se afla în curs de finalizare procedura de contractare.

Acesta a precizat ca proiectul vizeaza formarea initiala a unui numar de 30 de doctoranzi.

Dorel Cernomazu a spus ca bursele obtinute prin derularea acestui proiect includ cheltuielile pentru documentare, pentru elaborarea si experimentarea prototipurilor, precum si a cheltuielilor de documentare într-un centru universitar din strainatate pe durata a opt luni de zile. 


Intră acum și în grupul de