Secretariatul Tehnic Comun al POC România – Ucraina 2014-2020 organizează la Suceava o sesiune de informare pentru potențialii beneficiari ai liniilor de finanțare


Intră acum și în grupul de

Secretariatul Tehnic Comun al Programului Operațional Comun România – Ucraina 2014-2020 a anunțat că va organiza o sesiune de informare pentru potențialii beneficiari ai liniilor de finanțare.

Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, Autoritate de Management a Programului Operațional Comun România – Ucraina 2014-2020, a lansat în data de 18.12.2017 două apeluri de proiecte, iar în acest context, Secretariatul Tehnic Comun al Programului Operațional Comun România – Ucraina 2014-2020 organizează o sesiune de informare în data de 15 ianuarie 2018, începând cu ora 9:00, în Sala “Ștefan cel Mare” a Consiliului Județean Suceava pentru potențialii beneficiari ai acestei linii de finanțare.

 

Apelul 1 se adresează proiectelor HARD (proiecte a căror componentă de infrastructură depășește 1 000 000 euro), iar alocarea financiară totală disponibilă este 19 100 000 euro.

Apelul 2 se adresează proiectelor SOFT (proiecte care nu includ componentă de infrastructură sau  a căror componentă de infrastructură are o valoare mai mică de 1 000 000 euro), iar alocarea financiară totală disponibilă este 17 000 000 euro.

Data limită pentru depunerea on-line a aplicațiilor este 3 mai 2018, ora 16:00. Aplicațiile vor fi depuse și în format print.

 

Informații despre pașii de urmat pentru depunerea aplicațiilor, prioritățile vizate de apeluri, valoarea maximă a finanțărilor acordate precum și regulile de eligibilitate sunt prezentate în pachetele de aplicație disponibile pe site-ul programului, la adresa http://www.ro-ua.ro-ua-md.net/projects/open-calls/ .

Potențialii beneficiari ai acestor apeluri de propuneri de proiecte pentru Programul RO-UA sunt: autorități regionale/ județene și locale, instituții publice, instituții de învățământ, instituții culturale, ONG-uri, institute de cercetare, sau alte organizații relevante pentru fiecare prioritate inclusă în apeluri, având sediul in aria programului (Romania – județele Suceava, Botoșani, Tulcea, Maramureș și Satu- Mare; Ucraina – regiunile Odessa, Ivano-Frankivsk, Zakarpattia, Cernăuţi).

Programul RO- UA urmărește selectarea de proiecte care au ca rezultat crearea de parteneriate între entități aflate de pe o parte și de cealaltă a graniței, care să aducă beneficii comunităților din  zona de frontieră în domenii ca: educație, cercetare, moștenire culturală comună, transport, sănătate, situații de urgență și prevenirea și lupta împotriva criminalității organizate.

Pentru informații suplimentare despre apelurile de proiecte, va rugam sa contactați Secretariatul Tehnic Comun, dna Adriana NICULA:Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontaliera Suceava pentru granița România – Ucraina, Strada Bistriței nr. 8A, Clădirea DAE 1, etaj 1, 720274 Suceava, România, E-mail: [email protected] Telefon: +40 230 530 049; Fax: +40 230 530055, mobil: 0040 749 268 318.

Programul Operațional Comun România- Ucraina  2014-2020 este finanțat de Uniunea Europeană, prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate (ENI).

Programul se adresează zonei aflate la frontiera dintre România şi Ucraina, şi va contribui la atingerea obiectivului general al Instrumentului European de Vecinătate: evoluţia către o regiune de prosperitate şi bună vecinătate, realizată prin acţiuni de cooperare transfrontalieră în beneficiul statelor membre şi nemembre ale UE care se învecinează.


Intră acum și în grupul de