In Suceava se incearca „crearea unei piete de distribuire a drogurilor usoare”


Intră acum și în grupul de

Tinerii suceveni sunt invitati de Shopping City Suceava si Portalul TuSiRomania.ro vineri si sâmbata, în parcarea de la Shopping City, la prima editie a festivalului TuSiRomania, care îsi propune sa sensibilizeze tinerii cu privire la prevenirea si combaterea consumului de droguri. Sub sloganul  „EU, TU Si România contra drogurilor”, în ritmurile muzicii electronice aduse de DJ-ei renumiti si prin spoturile publicitare si filmuletele antidrog furnizate de Agentia Nationala Antidrog, prin Centrul Regional Antidrog Suceava, tinerii vor întelege mai firesc ca trebuie sa spuna „nu” consumului de droguri” si ca pot fi „cool” si fara droguri, a spus Angelica Câmpan, reprezentanta Centrului Regional Antidrog Suceava.

În judetul Suceava nu se poate vorbi de un consum major de droguri, ci doar de un consum ocazional de droguri usoare, precum hasis sau canabis,  la petreceri si în cluburi, si consum de medicamente combinate cu alcool, a precizat adjunctul Brigazii de Combatere a Traficului si Consumului Ilicit de Droguri, insp. Costin Tudor. În schimb, spune acesta, brigada a constatat “o încercare de creare a unei piete de distribuire a drogurilor usoare”, mai mult în rândul unor persoane cu putere financiara, care vor sa consume droguri.  

Potrivit lui Costin Tudor, de când functioneaza brigada, care are ca arie de actiune si judetul Botosani, au fost identificate în judetul Suceava doua grupuri de tineri care au încercat sa plaseze droguri periculoase, ca amfetamina sau heroina, dar au fost prinse si anihilate. „Categoria de persoane care încearca sa consume sau sa aduca droguri sunt tineri cu vârste cuprinse între 15-20 de ani, fara ocupatie care încearca sa obtina venituri imediate. Nu exista la noi asa-zisii dealeri, ci doar tineri care aduc droguri ocazional de la Iasi, Bucuresti si Cluj si încearca sa le introduca în judet. Dar în principal ne lovim si de asa-zisii traficanti de droguri care se ocupa cu plasarea unor substante care n-au legatura cu drogurile, faina sau pastile pisate. Ne întâlnim des cu acest fenomen. Exista persoane pe care le monitorizam si care încearca sa creeze o piata, sau retele de distributie în scoli. Cluburile si mediile unde se consuma astfel de substante sunt monitorizate si în momentul când apar elemente grave se iau masuri pentru identificarea persoanelor si tragerea lor la raspundere”, a mai spus insp. Costin Tudor.


Intră acum și în grupul de