Profesionişti europeni ce activează în domeniul sănătăţii mintale, între care renumitul psihiatru german prof. Josef Bauml din Munchen, participă la cea opta ediţie a Şcolii de Vară şi a Conferinţei cu tema “PsihoEducaţia şi Reabilitarea Psihosocială”de la Câmpulung Moldovenesc, organizate de Asociaţia de Psihiatrie Socială din România


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Asociaţiei de Psihiatrie Socială din România, medicul primar psihiatru Alexandru Paziuc, a declarat, marţi, pentru NewsBucovina, că manifestarea ştiinţifică, aflată la a VIII-a ediţie, se va desfăşura în perioada 18-24 iunie 2018, la Hotelul Eden din Câmpulung Moldovenesc şi este organizată de Asociaţia de Psihiatrie Socială din România în colaborare cu Universitatea de Medicină și Farmacie Iași, Spitalul de Psihiatrie Câmpulung Moldovenesc şi filiala suceveană a Colegiului Medicilor din România.

Medicul Alexandru Paziuc a spus că, pe parcursul a şase zile, profesioniști în domeniul sănătății mintale din Timișoara, Iași, București, Sibiu, Arad, Bistrița, Tulcea, Buzău etc, din Germania şi Republica Moldova, respectiv psihiatri, psihologi, asistenți sociali, medici legiști, dar și specialişti din alte domenii medicale și non medicale, precum medici de familie, alte specialități, reprezentanți ai societății civile, beneficiari ai serviciilor de sănătate mintală vor participa la aceste evenimente și vor susține lucrări cu teme specifice.

“Tema aleasă este de actualitate şi de mare importanţă pentru psihiatrie și sănătatea publică în general, întrucât pacienții cu probleme severe de sănătate mintală și familiile acestora își pun multe întrebări cu privire la cauzele, evoluţia și tratamentul bolii lor, precum și cu privire la modul în care pot fi prevenite recăderile. Grupurile de psihoeducație (pentru pacienți și separat pentru familiile lor) sunt un model recunoscut la nivel european”, a subliniat Paziuc.

El a precizat că la manifestarea ştiinţifică de la Câmpulung Moldovenesc, alături de specialiști din țară, este invitat un renumit psihiatru german din Munchen, profesor Josef Bauml, recunoscut pentru manualele publicate și contribuția în domeniu.

“Informațiile oferite, schimbul de idei şi experienţele terapeutice împărtășite vor contribui la aprofundarea temei de către participanții atât la Școala de vară (18-21 iunie), cât și la Conferință (21-24 iunie). Ambele evenimente, deja tradiţionale, vor contribui la ridicarea nivelului ştiinţific al tuturor categoriilor profesionale ce se intersectează pe lungul drum al recuperării psihiatrice. Cu ospitalitatea tradiţională, peisajele încântătoare și o participare cât mai numeroasă, sperăm să facem din ambele manifestări evenimente de succes”, a mai spus preşedintele Asociaţiei de Psihiatrie Socială din România, medicul psihiatru Alexandru Paziuc.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de