Mobilier școlar nou, dar insuficient pentru școlile din județ


Intră acum și în grupul de

În urma organizării licitației privind achiziționarea de mobilier școlar a fost desemnată o firmă de profil din Suceava, a precizat marți, în cadrul unei conferințe de presă adjunctul Inspectoratului Școlar Județean Suceava, Vasile Monacu.

Acesta a precizat că în școli vor fi repartizate 4800 de bănci individuale, 300 de bănci duble, 300 de catedre, 300 de cuiere, 170 de mese de laborator, 250 de mese de calculator, 4900 de scaune pentru elevi, 1000 de scaune pentru profesori, 1300 de mese pentru grădinițe.

Vasile Monacu a spus că există un dosar cu necesarul de mobilier solicitat de școli, dar că în mod sigur noile piese de mobilier nu vor putea acoperi cererea.

Acesta a precizat că mobilierul școlar va fi repartizat în funcție de solicitări atât la școli din mediul rural, cât și la școli din orașe. “Vom dota școli și din rural și din urban, dar eu aș opta mai mult petru cele din rural pentru că acolo sunt bănci în care au învățat bunicii și părinții noștri. Sperăm să acoperim golul de mobilier”, a declarat Vasile Monacu.

Valoarea totală a sumei alocate de MEdCT pentru achiziționarea de mobilier școlar este de 3 463 000 de lei.

Potrivit IȘJ mobilierul școlar trebuia realizat încă de anul trecut, dacă nu s-ar fi pierdut finanțarea din cauza unei contestații depuse la licitație. Anul trecut ministerul alocase pentru mobilier școlar o sumă foarte mare, 21 miliarde, de altfel cea mai mare de altfel din ultimii ani, dar licitația a fost contestată de o firmă din Gura Humorului, în toamna anului trecut. “O sumă mare de bani s-a pierdut pentru mobilier din cauză că licitația a fost contestată, au fost neajunsuri în organizarea licitației din partea IȘJ”, a mai menționat adjunctul IȘJ Suceava.


Intră acum și în grupul de