În premieră în România, recitalul sopranei Kathleen McCalla în Concertul de Crăciun de la Suceava


Intră acum și în grupul de

Aflat la cea de-a III-a ediție, Concertul de Crăciun va avea parte de o invitată cu totul specială. În cadrul concertului, care va avea loc la Catedrala romano-catolică Suceava, duminică, de la ora 19, soprana Kathleen McCalla din SUA va susține, un recital extraordinar, fiind pentru prima dată când această renumită soprană cântă în România. Alături de aceasta, vor evolua soprana Cristina Radu, solistă a Operei din Brașov, și baritonul sucevean Andras Chiriliuc, președintele Asociației “Joseph Schmidt”, care organizează evenimentul. Potrivit acestuia, programul va cuprinde arii sacre, duete din opere, iar la final vor fi colinde românești și internaționale interpretate de un cor format din studenți și elevi, dirijat de Elena Istrate.

În cadrul unei conferințe de presă, miercuri, baritonul Andras Chiriliuc și-a exprimat intenția de a aduce la Suceava și alți artiști de talie internațională, dacă sucevenii nu pot merge la Scala din Milano, la Metropolitan Opera din New York sau la Covent Garden din Londra. Kathleen McCalla și-a făcut studiile muzicale la Universitatea de Stat din Wichita, SUA și la Școala de Muzică din Manhattan, New York, în ultimii ani fiind aplaudată pe scene mari ale lumii – Roma, Berlin, Bonn, Frankfurt, Rio de Janeiro – în operele Aida, Tosca, Madam Butterfly și altele.

Reamintim că joi, la ora 19, soprana Cristina Radu și Andras Chiriliuc vor deschide stagiunea serilor muzicale de la Muzeul de Istorie cu recitalul de lied-uri franceze “Belle nuit d’amour”, care va cuprinde lucrări Debussy, Ravel, Massenet, Ibert și alții. Acest recital a avut premiera pe 26 noiembrie, la Palatul Șuțu din București, iar marți cei doi artiști au cântat în sala de marmură a Universității “Iurii Fedkovici” din Cernăuți.

Referindu-se la această a treia stagiune  a serilor muzicale de la muzeu, directorul Complexului Muzeal Bucovina, Emil Ursu spune că vor fi îmbinate mai multe genuri muzicale, cum ar fi muzică simfonică, corală, canțonetă și alte stiluri, fiind deja încheiate parteneriate cu Universitatea de Arte “George Enescu” din Iași și Colegiul de Artă Suceava. “Vom încerca să aducem și artiști din țară care vor trezi și mai mult interesul publicului pentru aceste seri”, a spus Emil Ursu. 

 


Intră acum și în grupul de