Cabana din Sucevița a primarului Olărean făcută scrum


Intră acum și în grupul de

Nu mai puțin de nouă autospeciale au intervenit în a treia zi de Crăciun să stingă incendiul izbucnit al cabana din comuna Sucevița a primarului de Rădăuți, Aurel Olărean. Spaima a fost cu atât mai mare cu cât în imediata apropiere se afla pădurea și exista pericol ca flăcările să se extindă. Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” Suceava, existența incendiului a fost anunțată prin Serviciul 112, pe 27 decembrie, la ora 17:42 astfel că la fața locului s-au deplasat pentru a localiza și stinge focul autospeciale ale Detașamentelor de Pompieri Rădăuți și Suceava, Gărzilor de Intervenție Solca, Siret și Vicov împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Sucevița.

Cel care a văzut flăcările și a anunțat pompierii a fost un pădurar ce se afla prin zonă. La sosirea gărzii de intervenție ardeau acoperișul și mansarda cabanei, planșeul construit din lemn și izolat cu gips carton existând pericolul de propagare la fondul forestier aflat în imediata vecinătate la circa 4-5 metri distanță de construcție. Echipele de intervenție au fost chiar nevoite să taie câțiva copaci pentru a proteja pădurea.

Pompierii au reușit să stângă flăcările după mai bine de patru ore dar din cabană s-a ales scrumul. Potrivit ISU Suceava, au ars acoperișul și mansarda pe o suprafață de circa 130 mp, planșeul pe o suprafață de circa 175 mp, mobilierul și bunurile din zece încăperi (5 băi și cinci dormitoare) și centrala termică. De asemenea s-au degradat pereții parterului realizați din lemn și bunurile din interior, în totalitate. Cabana nu mai poate fi locuită.

Mai trebuie de precizat că intervenția a fost deosebit de dificilă datorită reliefului abrupt. Pentru a aduce apa la locul incendiului pompierii au format o rețea din furtune pe o lungime de peste 500 de metri.

Specialiștii ISU nu se pronunțase duminică, asupra cauzei de incendiu, nefiind exclusă nici varianta unei acțiuni intenționate.  

Pompierii au reușit localizarea la timp a flăcărilor, salvând astfel fondul forestier, în valoare de cca. 1.000.000 lei, în timp ce pagubele au fost estimate la aproximativ 450.000 lei.

Din fericire nu au existat victime omenești.


Intră acum și în grupul de