Via Transilvanica a fost lansat oficial în județul Suceava. Flutur: Vom pune în valoare trasee și obiective turistice de la intrarea în județ din zona Vatra Dornei până la Putna


Intră acum și în grupul de

Primari, responsabili din turism, reprezentanți ai unor asociații neguvernamentale, dar și președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, au participat, marți după amiaza, la Vatra Dornei la lansarea drumului turistic Via Transilvanica în județul Suceava.

Președintele CJ Suceava a spus că autoritățile sucevene se vor implica pentru a pune în valoarea Bucovina și prin acest proiect înființarea de astfel de trasee.

„Pentru noi nu este un lucru absolut nou având în vedere că încă din 2008, în cadrul proiectului Pelerin în Bucovina, am creat o serie de trasee spre Putna, Cacica sau Hagigadar care pot fi parcuse pe jos, cu bicicleta sau cu mașina”, a spus Flutur.

El a explicat că, în mod concret s-a stabilit că se vor promova hotărâri de consilii locale pentru a se statua aceste trasee din cadrul Via Transilvanica.

Totodată, președintele Flutur a spus că vor fi prevăzute trasee pentru fiecare unitate administrativ-teritorială.

„Vom pune în valoare trasee și obiective turistice de la intrarea în județ din zona Vatra Dornei până la Putna”, a spus Gheorghe Flutur.

El a arătat că va fi pusă în valoarea stațiunea turistică Vatra Dornei, dar și mănăstiri din patrimoniul UNESCO precum Sucevița, Moldovița, dar și mănăstirea Putna.

Mai mult, vor fi puși în valoare munții de pe traseu, Suhard, Giumalău, Rarău, dar și Obcinele Bucovinei.

„Vom face ghiduri turistice în care vom include pensiunile și obiectivele turistice de pe trasee”, a mai spus Flutur.

Via Transilvanica va cuprinde 1.000 de kilometri din care 134 în județul Suceava. Acest traseu pornește de la Drobeta Turnu Severin până la Putna  şi străbate Transilvania prin zece judeţe: Suceava, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Harghita, Braşov, Alba, Sibiu, Hunedoara, Mehedinţi şi Caraş-Severin, dezvăluindu-i frumuseţea, diversitatea, dar mai ales istoria.

 În descrierea oficială, acest drum este destinat parcurgerii pe jos, pe bicicletă, sau călare.

Proiectul Via Transilvanica este o inițiativă a Asociației Tășuleasa Social din Piatra Fântânele care a inaugurat deja anul trecut primii 140 de kilometri din traseu pe raza județului Bistrița Năsăud.


Intră acum și în grupul de