Depozitul ecologic Moara urmează să devină operațional în scurt timp. CJ Suceava a votat pentru selectarea unui operator temporar. Flutur: Dăm kilometrajul la 0 și începem cu responsabilități colectarea selectivă în județul Suceava


Intră acum și în grupul de

Consiliul Județean Suceava a votat, joi, în unanimitate, adoptarea unei soluții temporare pentru operaționalizarea depozitului de deșeuri conform de la Moara în condițiile în care se estimează că cel puțin peste un an se vor finaliza acțiunile în instanță la licitația de desemnare a unui operatorul definitiv.

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că cele cinci depozite temporare trebuie închise întrucât își pierd autorizațiile de funcționare și că este necesar ca în cel mai scurt timp să fie operațional depozitul de la Moara.

El a explicat că și Comitetul pentru Situații de Urgență Suceava a constatat o stare generatoare de situații de urgență și că astfel se va putea vor putea fi aplicate proceduri pentru operare temporară.

Vicepreședintele CJ Suceava, Viorel Seredenciuc, a arătat că pentru cele cinci depozite temporare se va anula autorizația de mediu și că deja depozitului temporar de la Ipotești unde se colectează deșeurile din Suceava și localitățile limitrofe i s-a suspendat autorizația, dar că administratorul a reușit prin instanță să suspende acest act.

Președintele CJ Suceava Gheorghe Flutur a explicat că până la intrarea în funcțiune a depozitului Moara în toate localitățile va trebui să se efectueze colectarea selectivă și că va fi nevoie de implicarea tuturor consilierilor județeni, dar și altor factori în explicarea și convingerea populației să realizeze colectarea selectivă.

Totodată, el a anunțat că a semnat, joi dimineața, contractele pentru realizarea stațiilor de transfer de la Fălticeni și Rădăuți, pentru 1,7 milioane de euro pe POIM, având ca termen de realizare 12 luni.

Președintele Flutur a mai declarat că se discută și despre optimizarea traseelor spre depozitul Moara pe drumurile din județ.

Totodată, după desemnarea operatorului depozitului Moara urmează ca partea de colectare și transport va fi scoasă la licitație pentru întregul județ, dar până atunci transportul va fi asigurat de fiecare localitate în parte prin contactele actuale ce vor fi actualizate.

După ce consilierii județeni au votat în unanimitate hotărârea, președintele CJ Suceava a spus că începe acest important proiect.

„Dăm kilometrajul la 0 și începem cu responsabilități să gestionăm colectarea selectivă a deșeurilor în județul Suceava. Este un proiect extrem de important”, a spus Flutur.(T.B.)


Intră acum și în grupul de