Produse realizate de elevi şi profesori suceveni, premiate cu două premii I și o mențiune la Concursul Naţional „MADE FOR EUROPE” 2019


Intră acum și în grupul de

Produse realizate de elevi şi profesori suceveni au fost premiate cu o menţiune şi două premii Ila cea de a XIII-a ediţie a Concursului Naţional “Made for Europe”, desfăşurat în perioada 18-21 aprilie 2019, la Cluj-Napoca.

Potrivit ISJ Suceava,  competiția a fost adresată unităților şcolare care au finalizat proiecte cu finanțare europeană prin Programul Erasmus plus- programul Uniunii Europene pentru educație, formare, tineret și sport, eTwining, Junior Achievement  sau  alte programe şi  a reunit cele mai bune produse finale realizate de elevi şi  rezultate în urma participării la parteneriatele  europene.

Sursa citata menţionează că la etapa naţională a concursului au participat în acest an 131 de  unități școlare, fiecare cu câte un echipaj elev- coordonator proiect,  fiind prezentate 129 de produse finale.

 Județul Suceava a fost reprezentat de 4 elevi la această competiţie, care au obținut următoarele rezultate:  eleva Bolocan Maria-Nicoleta, clasa a XII-a, de la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, a obtinut  Premiul I pentru produsul final Ghid turistic interactiv din cadrul proiectului Erasmus Plus KA2, cu  titlul COOPERATIVE INTERACTIVE LEARNING,  prof. coordonator  Iacentiuc Violeta; 

eleva Mitrofan Ionela Ancuța, a XII– a, de la Liceul Tehnologic Dorna Candrenilor,  a obtinut  Premiul I pentru produsul final Mireasma Muntelui – săpun de casă dincadrul proiectului educațional Junior Achievement  cu titlul CLEAN SKIN, prof. coordonator Pîrvu Valentina, iar   elevii Cîmpan Ramona-Geanina clasa a X-a și Fomin Cristian,  clasa a VIII-a,  de la  Colegiul Național “Petru Rareș” Suceava au obtinut Menţiune pentru  produsul final Parc educațional amenajat lângă școală, alcătuit din cadre de tip natural, cu rolul de a găzdui derularea de activitățieducaționale cu conținut inter- și transdisciplinar, în vederea realizării unei învățări transformative, din cadrul proiectului  Erasmus + KA1, cu titlul – Noi perspective asupra învăţării autentice prin utilizarea cadrului natural în mod transdisciplinar,prof. coordonator Ana Maria Fomin.

Inspectorul de proiecte educaţionale al ISJ Suceava, prof. Lidia Acostoaie,  membru în Comisia centrală a  Ministerului Educației Naționale a menţionat  că la această competiţie, care s-a bucurat de o prezenţă deosebită, s-a dorit punerea în valoare a inteligenţei şi creativităţii elevilor şi cadrelor didactice.

 “ Au fost în competiție proiecte europene de succes, produse inedite, copii, tineri și dascăli implicați care urmăresc viziunea Agenţiei  Naționale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale- Transformăm România prin învățare” , a  spus Acostoaie.

Inspectorul şcolar general al judeţului Suceava, prof.dr. Cristian Cuciurean, a declarat că acest concurs a avut ca scop “valorizarea şi promovarea experienţelor pozitive acumulate de unităţile de învăţământ preuniversitar sucevean în derularea proiectelor finanţate prin programele europene din domeniul educației și formării profesionale, stimulând inovația și spiritul de competiție”.

“Mulţumirile  merg  spre  toate  părţile  implicate – copii,  profesori, părinţi, organizatori”,a subliniat Cuciurean.  (L.B.)


Intră acum și în grupul de