„Digitalizarea” judeţului Suceava, la concurenţă cu „Drumul lui Ştefan cel Mare”


Intră acum și în grupul de

Consiliul Judeţean Suceava a anunţat că întenţionează să realizeze două proiecte, unul cultural şi unul turistic. Este vorba despre realizarea unui portal cu imagini şi explicaţii privind întreg patrimoniul cultural al Bucovinei, iar cel de-al doilea, de punere în valoare a moştenirii lăsate de domnitorul Ştefan cel Mare.

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur (PD-L), a anunţat marţi, la Gura Humorului, că în momentul de faţă se lucrează la înfiinţarea unei baze de date digitale a patrimoniului cultural al Bucovinei, care însă va dura ceva vreme. „Vom realiza un portal cu imagini şi descrieri a întregului patrimoniu cultural al judeţului”, a explicat Gheorghe Flutur, care a ţinut să sublinieze că în felul acesta vor putea fi accesate, din orice colţ al lumii, imaginile monumentelor din Bucovina, printre care şi cele şapte mănăstiri din judeţ, care sunt în patrimoniul UNESCO.

Consiliul Judeţean are în vedere şi realizarea proiectului turistic „Drumul lui Ştefan cel Mare” pentru punerea în valoare a moştenirii lăsate de domnitorul Moldovei. Şeful executivului judeţean sucevean a arătat că „este o obligaţie morală” ca moştenirea lăsată de voievodul Ştefan cel Mare şi Sfânt să fie întreţinută şi promovată corespunzător. „Să nu uităm că Moldova izvorăşte din judeţul Suceava”, a mai spus Flutur. Potrivit preşedintelui CJ, prin acest program vor fi realizate trasee turistice care vor include mănăstiri, chilii, crescătorii de cai, rezervaţii naturale, urmând să fie realizate puncte de vizitare. Gheorghe Flutur a spus că este un „proiect mai amplu”, care urmează să fie finanţat cu fonduri europene şi care ar putea fi extins şi în întreaga Moldovă istorică.


Intră acum și în grupul de