Gheorghe Flutur cere din nou Guvernului să semneze contractul prin care se modernizează sistemul de alimentare cu apă în 14 localități sucevene. El atrage atenția că investiții de infrastructură rutieră sunt la rândul lor blocate din cauza acestui proiect


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava a cerut, vineri,  Guvernului, în principal Ministerului Fondurilor Europene, urgentarea semnării contractului de finanțare pentru investițiile prevăzute să fie realizate în județul Suceava prin proiectul ”Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Suceava” promovat prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM).

„Lucrurile sunt tergiversate de mai bine de doi ani! Situația este cu atât mai îngrijorătoare cu cât, pe lângă blocarea realizării acestor investiții privind utilitățile apă-canal, o serie de municipii și orașe din județul Suceava sunt blocate și cu lucrările de infrastructură rutieră finanțate prin Programului Operațional Regional 2014-2020 (POR), care trebuie realizate după finalizarea lucrărilor prevăzute la rețelele de alimentare cu apă și canalizare”, a declarat Gheorghe Flutur.

El a mai spus că una dintre prioritățile Consiliului Județean Suceava o reprezintă creșterea nivelului de trai și îmbunătățirea condițiilor de viață ale tuturor locuitorilor.

În acest context o atenție aparte este acordată extinderii și reabilitării rețelei de alimentare cu apă și canalizare, proiectele inițiate în acest sens fiind derulate prin intermediul operatorului regional Societatea ACET S.A. Suceava.

Potrivit președintelui CJ Suceava, prin proiectul ”Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Suceava”  promovat prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM) se propun investiții pentru modernizarea sistemelor de apă și apă uzată în 14 localități din județul Suceava respectiv în localitățile: Suceava, Șcheia, Salcea, Fălticeni, Rădăuți, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Vicovu de Sus, Marginea, Siret, Sucevița, Putna, Dolhasca și Mitocul Dragomirnei, de care vor beneficia peste 200.000 de locuitori ai județului.

„Demersul nostru este motivat și de faptul că întârzierea semnării contractului de finanțare cu operatorul regional Societatea ACET S.A. Suceava, duce la întârzierea realizării investițiilor prevăzute în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, în municipiile Suceava, Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei și în orașul Siret, deoarece lucrările pentru infrastructura de apă și canalizare trebuie să fie realizate înaintea lucrărilor de infrastructură rutieră”, a conchis Gheorghe Flutur. (T.B.)


Intră acum și în grupul de