Managerul SJU Suceava, Vasile Rîmbu, a lansat proiectul „Spitalul comunității tale” pentru o comunitate cât mai sănătoasă: Poate fi în cel mai scurt timp un spital de referință națională


Intră acum și în grupul de

Managerul Spitalului Județean de Urgență Suceava, economist Vasile Rîmbu, a anunțat, joi, lansarea proiectului „Spitalul comunității tale” care își propune să aducă SJU Suceava mai aproape de comunitatea în care activează și să susțină astfel dezvoltarea unei comunități cât mai sănătoase.

 Proiectul a fost deschis cu conferința-dezbatere:  Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava – Unitate medicală de referință în Regiunea Nord-Est în cadrul căreia au fost prezentate noutățile aduse de spitalul sucevean, dar și pașii în care acesta s-a dezvotat în ultimii 11 ani, de la transferul unității spitalicești din administrarea Ministerului Sănătății al Consiliului Județean Suceava.

Managerul SJU Suceava, Vasile Rîmbu, a spus că SJU Suceava poate fi în cel mai scurt timp un spital de referință națională.

El a amintit că în anul 2008 când a preluat funcția de manager al SJU Suceava, „spitalul era aproape al nimănui” și a menționat că nu-și asuma nimeni preluarea managementului.

Vasile Rîmbu a spus că, deși au fost rău-voitori care au denumit spitalul „Alcatraz” precum închisoarea americană de maximă siguranță, lui nu-i displace comparația.

„Vreau să devină un spital de maximă siguranță”,  a declarat Vasile Rîmbu.

Proiect de succes in NE României-Spitalul comunității tale- Spitalul Județean Suceava

Gepostet von NewsBucovina.ro am Mittwoch, 18. September 2019

În ultimii zece ani, Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava a beneficiat de transformări majore în urma proiectelor de investiții care au vizat dezvoltarea infrastructurii, modernizarea secțiilor și dotarea cu echipamente moderne, dezvoltarea serviciilor prin extinderea cu noi specialități medicale, precum și dezvoltarea resursei umane.

 De-a lungul anilor, Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava a înregistrat mai multe premiere în sistemul public de sănătate din România, fiind primul spital din România certificat oficial pentru introducerea unui sistem de management anticorupţie sau primul spital din România care a introdus un sistem de identificare a pacienților internați, cu ajutorul brățărilor electronice. (2017)

Proiectele de investiții actuale se referă la achiziția de echipamente PET-CT și SPECT-CT în vederea dezvoltării unui laborator de medicină nucleară extrem de important în gestionarea pacientului oncologic, modernizarea și extinderea blocului operator, prin construirea unor 4 noi săli de operație, pe lângă celelalte 13 existente, reabilitarea și modernizarea Secției Cardiologie, sau modernizarea Stației Centrale de Sterilizare. (T.B.)


Intră acum și în grupul de