Primarul Ion Lungu, după ce Daniel Prorociuc, angajat de câteva zile în Primărie, a fost detașat subprefect de Suceava: El chiar își dorește o carieră în administrație.


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că noul subprefect de Suceava Daniel Prorociuc, numit la propunerea PNL și care a fost angajat în urmă cu câteva zile în Primăria Suceava, pentru a îndeplini măcar una dintre condițiile pentru a ocupa o funcție de înalt funcționar public, își dorește să facă o carieră în administrație.

„Domnul Prorociuc de mult vrea să facă o carieră în administrație. El este detașat în funcția de subprefect. Când se va încheia această detașare se va întoarce la Primărie”, a spus Lungu în conferință de presă.

Prorociuc, consilier local PNL, a fost angajat de scurt timp în cadrul Direcției Economice din Primăria Suceava de unde, prin decizia Guvernului de marți, a fost detașat temporar în funcția de subprefect al județului Suceava, la fel ca juristul Laura Morar, tot angajat al Primăriei Suceava, susținută de PMP pentru funcția de subprefect al județului.

„Așa a fost destinul, ca amândoi (subprefecții n.r.) să fie din Primărie”, a spus Ion Lungu.

El crede că aceștia vor reveni în Primărie mai bine pregătiți după ce vor îndeplini atribuțiile de subprefect.

Lungu a mai spus chiar că Daniel Prorociuc ar urma să participe la ședința de joi a Consiliului Local Suceava când se va aproba bugetul municipiului.

„Domnul Prorociuc are la dispoziție 15 zile să opteze. El trebuie să-și dea demisia din consilier local, o să și-o dea, dar după ședința de mâine”, a spus Lungu.

Primarul a menționat că Daniel Prorociuc este angajat la Direcția Economică din Primărie, fiind absolvent de facultate economică.

„El dorește să facă carieră în administrație și eu cred că o să o facă”, a spus primarul.

Potrivit Codului Administrativ pentru a ocupa o funcție publică corespunzătoare categoriei înalților funcționari publici, persoana trebuie să îndeplinească cumulativ mai multe condiții între care să fie absolvent cu diplomă al studiilor universitare de master în domeniul administrației publice, management sau în specialitatea studiilor necesare ocupării funcției publice, să fi absolvit programele de formare specializată pentru ocuparea unei funcții publice corespunzătoare categoriei înalților funcționari publici, organizate de Institutul Național de Administrație ori să fi exercitat un mandat complet de parlamentar și să aibă cel puțin 7 ani vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcției publice.


Intră acum și în grupul de