HS Timber Group respinge orice acuzație că s-ar fi implicat în posibile modificări ale Codului Silvic


Intră acum și în grupul de

HS Timber Group a respins, luni, „cu vehemență” informațiile pe care le consideră tendențioase, vehiculate în spațiul public, care prezintă acuzații false la adresa companiei privind implicarea în posibile modificări ale Codului Silvic.

„Unul dintre principiile de bază ale HS Timber Group este acela de a acționa întotdeauna în conformitate cu toate legile și reglementările în vigoare. Respectarea și aplicarea legii sunt elemente cheie pentru a câștiga încrederea societății civile și pentru a contribui la dezvoltarea industrială a țării”, a transmis HS Timber Group, fostul Holzindustrie Schweighofer.

Astfel, HS Timber Group susține că respectă legea și reglementările în vigoare în țările în care operează

„Compania nu este o instituție politică și nu se implică din principiu în nicio acțiune politică. Compania are o politică deschisă a dialogului cu toate părțile interesate și consideră critica constructivă drept o oportunitate pentru îmbunătățirea sistemului intern de securitate, de aceea nu acceptă minciunile și știrile false legate de activitatea sa”, a transmis companie.

Mai mult, HS Timber Group are o politică a porților deschise și se preocupă să fie o afacere sustenabilă și să ia în considerare criticile constructive ale societății civile.

„Credem că informația obiectivă este cheia unui dialog constructiv”, a menționat HS Timber Group.

Compania a implementat un plan de măsuri pentru un lanț de aprovizionare responsabil în România.

„Se încearcă preluarea controlului absolut al pieței de lemn din România”, transmite USR într-un comunicat de presă.

Potrivit reprezentanților USR, „amendamentul Schweighofer” la Codul Silvic – care a scos oamenii în stradă, la proteste, în urmă cu cinci ani – revine pe agenda Parlamentului cu riscul de a fi adoptat, în primele zile ale săptămânii viitoare, de Camera Deputaților.

„La propunerea Federației Silva (a sindicatelor din silvicultură) și, într-o formă puțin edulcorată, la propunerea unui deputat PSD de Alba, amendamentul vrea să elimine articolul anti-monopol din Codul Silvic (art. 60, alin. 5, lit. f) , care limitează la 30% volumul dintr-un sortiment de lemn care poate fi achiziționat și procesat, anual, de un operator economic sau de un grup de operatori economici. În plus, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP) propune eliminarea măsurii anti-hoție, adoptată luna trecută, în unanimitate, de Senat, la propunerea USR”, a informat sentorul Mihai Goțiu/

Acesta susține că amendamentele au fost depuse „pe firul scurt”, la sfârșitul săptămânii trecute, la propunerile legislative pentru stoparea tăierilor ilegale de păduri, care îi au ca inițiatori și co-inițiatori pe mai mulți parlamentari USR și pe reprezentanți ai altor partide. Modificările toxice vor fi discutate în comisiile de specialitate (Agricultură și Silvicultură, Mediu, respectiv Juridică), luni și marți, după care va urma votul în plen.

„E o strategie perversă, pe care am întâlnit-o frecvent. La propuneri legislative benefice, dezbătute și adoptate de prima Cameră sesizată – în cazul de față Senatul – sunt grefate amendamente nocive, la Camera decizională, în ultimele zile dinaintea votului final. Este o strategie tipică grupurilor de interese de tip mafiot, cu sprijinul unor reprezentanți din Parlament, prin care e fentată dezbaterea publică reală, atât în forul legislativ, cât și în societate”, arată senatorul Goțiu, membru în Comisia pentru Ape și Păduri și unul dintre inițiatorii celor două propuneri legislative vizate de amendamente.

Senatorul USR mai atrage atenția și asupra faptului că adoptarea acestor amendamente va scoate din nou oamenii în stradă.


Intră acum și în grupul de