Măsuri excepționale adoptate pentru redeschiderea Ambulatoriului de Specialitate al SJU Suceava


Intră acum și în grupul de

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă “ Sf. Ioan cel Nou” Suceava a anunţat, luni, într-un comunicat de presă, măsurile excepţionale privind asigurarea triajului epidemiologic care au fost adoptate pentru redeschiderea, începând cu 1 iulie, a Ambulatoriului de Specialitate al unităţii spitaliceşti în condiţiile pandemiei cu SARS-CoV-2.

În comunicatul de presă se precizează că redeschiderea Ambulatoriului de Specialitate al SJU Suceava în condiţiile pandemiei cu SARS-CoV-2 a impus luarea unor măsuri excepţionale pentru asigurarea triajului epidemiologic, respectarea măsurilor de igienă şi de distanţare fizică, precum şi pentru limitarea numărului de pacienţi care pot fi admişi în clădirea ambulatoriului.

Sursa citată menţionează că aceste măsuri sunt menite să evite la maximum posibilitatea contaminării şi să poată fi efectuată corespunzător dezinfecţia.

Conducerea SJU Suceava a mai informat că programările se vor face la numerele de telefon ale ambulatoriilor de specialitate, care vor fi actualizate în cursul zilei de 30 iunie 2020, pe site-ul unităţii spitaliceşti sucevene: spitaluljudeteansuceava.ro, la Secţiunea Contact,

“Pacientul programat se va prezenta în Ambulatoriu la ora prevăzută, având asupra sa trimiterea şi toate documentele medicale care pot fi relevante pentru consultaţia respectivă. Se va evita staţionarea în grup, iar accesul în clădire se va face după completarea unui chestionar epidemiologic şi măsurarea temperaturii. În cazul în care un pacient nu este singur, însoţitorul/însoţitorii vor completa la rândul lor chestionarul sus-amintit”, se arată în comunicatul de presă al SJU Suceava.

Totodată, conducerea SJU Suceava a solicitat pacienţilor şi aparţinătorilor care au suspiciuni că prezintă simptome ale infecţiei COVID-19, respectiv febră, dificultate de a înghiţi sau de a respira, tuse persistentă, tulburări digestive, dispariţia mirosului şi/sau a gustului, apărute între momentul programării şi data prezentării în Ambulatoriul spitalului, să anunţe despre acest lucru atât medicul de familie, cât şi medicul la care sunt programaţi şi să se reprogrameze.

“Suntem conştienţi de dificultatea demersurilor prezentate, dar de respectarea lor depinde sănătatea tuturor, şi a medicilor şi a pacienţilor. Ne exprimăm speranţa că împreună vom găsi resursele de asigurare a fluxului optim între cabinetele de medicină generală şi ambulatoriu, vom scurta timpii de aşteptare şi vom putea onora cât mai multe cereri de consultaţie, în beneficiul fiecărui pacient şi al comunităţii”, mai transmit managerul interimar al SJU Suceava, dr. Anatolii Buzdugan şi directorul medical al unităţii spitaliceşti, dr. Valeriu Gavrilovici.

(L.B.)


Intră acum și în grupul de