Poliția de Frontieră Suceava vine cu detalii privind modul de operare a celor trei grupări de contrabandiști destructurate. Activitatea lor a fost documentată aproape un an


Intră acum și în grupul de

Politia de frontieră Suceava vine cu detalii privind modul de operare a celor trei grupări de contrabandiști destructurate astăzi.

Purtătorul de cuvânt al STPF Suceava, comisar şef de poliţie Ilie Poroch Seriţan, a arătat că activitatea grupurilor infracționale a fost documentată în perioada septembrie 2019 – iulie 2020.

Astfel, au rezultat indicii privind existenţa şi funcţionarea a trei grupuri infracţionale care acţionau în mod constant pe raza judeţului Suceava, în scopul introducerii ilegale de ţigarete în România, peste linia de frontieră, pe raza localităţii Costileva, comuna Ulma, precizează sursa citată.

La cele trei grupuri, formate pe structuri familiale, au aderat mai mulţi cetăţeni ucraineni, coordonaţi de o singură persoană.

Aceasta din urmă avea rolul de a procura ţigaretele şi de a coordona şi desfăşura activitatea de introducere a acestora în ţară.

După introducerea ţigaretelor în ţară, o parte din membrii celor trei grupuri le preluau din zona de frontieră şi le transportau la depozite aflate pe raza localităţii Costileva, în timp ce alţi membri supravegheau zona de frontieră şi căile de comunicaţii din zonă.

Prin urmare, în urma desfăşurării de activităţi specifice de monitorizare judiciară şi realizării de capturi intermediare, a fost confiscată cantitatea de aproximativ 40.000 de pachete cu ţigări, diferite mărci.

Amintim că în cursul zilei de 9 iulie au fost efectuate 34 de percheziţii domiciliare la membrii grupurilor menționate, fiind vizate în total 22 de persoane.

În cadrul perchezițiilor, pe lângă țigări au mai fost găsite și sume importante de bani, dar și droguri și armament.


Intră acum și în grupul de