Trei medici şi 10 asistenţi medicali din reţeaua de medicină şcolară a judeţului Suceava sunt detaşaţi la DSP Suceava în perioada 1-17 august 20


Intră acum și în grupul de

Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, medicul epidemiolog Dinu Florin Sădean, a declarat, marţi, pentru NewsBucovina, că trei medici şi zece asistenţi medicali din reţeaua de medicină şcolară au fost detaşaţi, de la începutul acestei luni şi până pe 17 august, la Direcţia de Sănătate Publică Suceava.

El a spus că, deocamdată, aceştia vor asigura permanenţa la Punctul de Trecere a Frontierei Siret şi la Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Suceava, iar în cazul în care va fi nevoie se va apela şi la ajutorul acestora în efectuarea anchetelor epidemiologice.

Ministerul Sănătăţii a anunţat într-un comunicat de presă că în cursul dimineţii de marţi ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, s-a întâlnit cu reprezentanţii Federaţiei Sindicale Ambulanţa din România, la discuţii participând şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

După întâlnire, ministrul Sănătăţii a declarat că personalul din Direcţiile de Sănătate Publică din ţară a fost suplimentat prin detaşarea a aproximativ 900 de asistenţi medicali şi medici şcolari.

“Luăm în discuţie şi creşterea numărului de echipaje din cadrul serviciilor medicale de urgenţă prespitalicească şi, în acest sens, vom demara discuţii cu colegii de la ministerele de resort pentru calcularea impactului bugetar”, a precizat ministrul Nelu Tătaru.

Conform MS, în timpul întâlnirii de marţi au fost discutate “teme de interes pentru personalul din serviciile publice de Ambulanţă, precum suplimentarea personalului angajat în domeniu, clarificarea condiţiilor de acordare a sporului de risc aprobat prin Ordonanţa de Urgenţă nr.43/2020 şi a sporului pentru recunoaşterea meritelor personalului medical participant la acţiuni medicale împotriva COVID-19”.

(LB)


Intră acum și în grupul de