Gabriela Mihai despre cum se va desfășura școala: Va fi un fel de militărie și mă întreb cât de benefic este pentru copiii noștri. Unii părinți deja au făcut solicitări astfel încât copiii lor să învețe de acasă


Intră acum și în grupul de

Directorul Școlii gimnaziale nr. 1 din Suceava, Gabriela Mihai, fost inspector școlar general al județului Suceava, a declarat, sâmbătă, la Ora de politică de la News Bucovina, că modul în care se va desfășura școala în actuala situație de pandemie va fi „un fel de militărie” mai ales că elevilor li se vor impune brusc niște reguli încă din prima zi.

Gabriela Mihai a explicat că scenariul galben la Școala nr. 1 a fost adaptat și că la clasele primare elevii vor fi împărțiți în două grupe, ora de curs va fi de 30 de minute până la clasa a doua și se va sta la școală două ore și jumătate urmată de pauză de dezinfecție după care vine grupa următoare.

„Am oameni foarte dedicați care, neplătiți, vor face lucrul acesta, din respect pentru elevi și față de părinți. Mă întreb cât vom putea proceda așa”, a spus Mihai.

Ea a adăugat că școala va fi diferită față de ceea ce era până acum.

Ora de Politică – cu Gabriela Mihai și Cristian Șologon

Începem școala pe 14 septembrie, avem vreo șansă? Gabriela Mihai, fost inspector șef al IȘJ Suceava și Cristian Șologon invitați la Ora de Politică

Publicată de NewsBucovina.ro pe Vineri, 11 septembrie 2020

„Școala nu va mai fi așa cum o știați. Avem trasee, avem cinci intrări pe care le vom folosi pe toate, am decalat pauzele. Vor fi profesori și personal didactic auxiliar pe culoare pentru că, decalându-se pauzele, va fi tot timpul un flux pe culoare să asigurăm distanțarea.Va fi un fel de militărie și mă întreb cât de benefic este pentru copiii noștri. Vor fi niște reguli impuse brusc, din prima zi. Cel puțin la clasele mici va fi foarte greu. Copiii au nevoie de punți afective”, a spus Gabriela Mihai.

Ea a precizat că școala se începe și că acest lucru și-l doresc și părinții și elevii

Gabriela Mihai a subliniat că Guvernul nu a dat nicio normă în plus nici pentru cadrele didactice și nici pentru personalul auxiliar.

„Pentru personalul auxiliar munca s-a triplat. Între schimburi, oamenii aceia trebuie să igienizeze tot, de la bănci, culoare, suprafețe, dușumea, toalete.E un volum imens de muncă pe care trebuie să-l facă în fiecare zi. Nimeni nu se gândește. Oricum eram subnormați pentru că atunci când s-au făcut tăieri, s-a început cu ei”, a spus Mihai.

Ea a mai arătat că a primit și circa 30 de cereri de la părinți pentru studiu de acasă.

„Sunt și părinți care au făcut cereri și solicită din proprie inițiativă învățarea de acasă. Sunt părinți care știu despre copilul lor că are o boală cronică sau sistemul imunitar deficitar sau că locuiesc împreună cu persoane aflate în categorii de risc”, a spus Mihai.

Ea a precizat că la  Școala nr. 1 s-au făcut investiții pentru a se putea face învățământul on line și că dacă va lipsi un singur copil din clasă se va transmite online.


Intră acum și în grupul de