Gheorghe Flutur dă asigurări că până la venirea sezonului rece lucrările la drumul județean Suceava-Dolhasca vor fi acoperite: Grăbim constructorii, dar cu verificarea fiecărei etape pentru ca lucrarea să respecte normele


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, miercuri, că verifică de trei ori pe săptămână lucrările de modernizare la drumul județean Suceava-Dolhasca astfel încât să se încheie până la venirea sezonului rece lucrările la fundația drumului.

„Se lucrează la umplerea casetelor de pe marginea drumului”, a spus Flutur care a transmis locuitorilor din zonă că se lucrează la tasare.

El a reamintit că acest drum se lățește de la șase la opt metri, din care șase metri va fi carosabil și acostamentul de câte un metru pe fiecare parte a drumului.

Flutur a spus că s-a săpat la 55 de centimetri adâncime pentru fundația drumului care este destul de complexă, cu un strat de 10 cm de durosol, urmat de un strat de 15 cm de pietriș tasat și apoi piatră concasată pentru pregătirea patului drumului pentru asfaltare.

El a precizat că sunt mai multe șantiere deschise pe acest drum care are 46,7 kilometri, iar investiția este de 22 de milioane de euro din fonduri europene.

Flutur a subliniat că în urma modernizării capacitatea portantă a drumului crește.

„Oamenii trebuie să aibă încredere că noi lucrăm. Am venit pentru a-i verifica și grăbi pentru că bate la ușă vremea rea și constructorul înțelege și lucrează cu toate forțele pe șantier pentru a acoperi aceste casete”, a spus Flutur.

El a respins informațiile din spațiul public potrivit cărora casetele săpate pe marginea drumului vor rămâne neacoperite pe perioada iernii.

„Între Liteni și Dolhasca au ajuns la forma finală pentru că de aici urmează primul strat de asfalt. Trebuie să aibă încredere oamenii din zonă pentru că acest drum deservește 55.000 de locuitori”, a spus Flutur.

El a menționat că face vizite de trei ori pe săptămână în acest șantier și a precizat că fiecare lucrare este verificată la un laborator pentru că este foarte important ca întreaga lucrare să respecte normele impuse.

Flutur a arătat că este important ca în intravilan să fie în primul rând realizate lucrările respective pentru a nu afecta accesul localnicilor în propriile gospodării.

„Este acum un deranj, dar va fi bine în perioada următoare”, a spus Flutur.


Intră acum și în grupul de