Viceprimarul Sucevei Teodora Munteanu vrea dezbatere pe proiectul construcției blocului cu 10 etaje în Parcul Universității: O astfel de construcție ar putea modifica definitiv aspectul actual al zonei Areni

Viceprimarul Sucevei Teodora Munteanu lansează o consultare publică privind intenția Universității ”Ștefan cel Mare” Suceava de a executa lucrări de extindere a Corp E cu spații de cercetare și învățământ parter +10 etaje  în Parcul Universității

„Universitatea ”Ștefan cel Mare” intenționează construirea unui bloc de 10 etaje, destinat cercetării și învățământului, pe o parcelă de teren aparținând Primăriei municipiului Suceava, pe locul actualei parcări din vecinătatea Direcției Silvice Suceava”, arată viceprimarul.

Ea spus că Parcul Universității este cea mai mare zonă verde din cartierul Areni și una din cele mai mari din zona centrală, acoperind 3 hectare.

„O clădire în plus în acest parc atât de agreat de către copii și părinți deopotrivă, va genera mari nemulțumiri în rândul sucevenilor, sufocați deja de trafic, praf și poluare”, consideră viceprimarul.

Teodora Munteanu precizează că, în plus, clădirea de 10 etaje va domina și pune în umbră două constructii emblematice pentru oras – corpul A al Universitatii și cladirea Directiei silvice.

 „O construcție precum cea propusă ar putea modifica definitiv aspectul actual al zonei Areni, vă invităm pe toți cei interesați să ne transmiteți opiniile dumneavoastră  referitoare la acest proiect”, spune viceprimarul.

USV a transmis, miercuri, că extinderea corpului E este un posibil vector de dezvoltare edilitară fiind în zona învecinată Direcției Silvice Suceava, alături de Parcul Universității, în perimetrul actualei parcări.

„Având în vedere îngrijorările exprimate pe marginea potențialei afectări a spațiilor verzi, dorim să asigurăm opinia publică că proiectul va fi realizat fără a afecta nici un metru pătrat din spațiul verde existent în parc. Clădirea urmează să aibă maximum 8 etaje și va fi construită în consolă, parterul fiind, în proporție de aproximativ 50%, liber și destinat circulației pietonale”, arată USV.

Universitatea Suceava mai susține că are în centrul atenției aspectele ce țin de mediu și, pe lângă investițiile semnificative pentru înființarea și dezvoltarea parcului dendrologic, a direcționat mai multe milioane de lei și în remodelarea și refuncționalizarea Parcului Universității, care are astăzi un aspect european și este extrem de vizitat de studenți, cadre didactice, dar, mai ales, de membrii comunității sucevene.

„Prin organizarea și amenajarea parcului la standarde occidentale, prin întreținerea lui doar din veniturile proprii, Universitatea a oferit tuturor sucevenilor mai multe posibilități de petrecere a timpului liber și de practicare a unor activități sportive, fără să fi existat vreodată intenția de a limita accesul în zona de parc aflată în administrarea USV doar pentru membrii comunității academice”, arată USV.