Alte aproape 1.100 persoane s-au vaccinat împotriva Covid-19 în centrele de vaccinare din județul Suceava. Încă trei centre au fost deschise la Suceava, Fălticeni și Siret pentru imunizarea cu vaccinul Moderna


Intră acum și în grupul de

În cursul zilei de 9 martie, 1.097 suceveni s-au vaccinat împotriva Covid-19, dintre care 880 cu prima doză și 217  cu doza a doua, a informat Directorul executiv al DSP Suceava, Dinu Sădean.

Distribuția pe centre de vaccinare este următoarea:

–           Spitalul Județean Suceava – 195

–           Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc – 144

–           Spitalul Municipal Fălticeni – 118

–           Spitalul Orășenesc Gura Humorului – 122

–           Spitalul Municipal Rădăuți – 123

–           Spitalul de Boli cronice Siret – 127

–           Sala de sport Liceul  Stefan cel Mare Suceava – 37

–           Sala sport Școala Gen. Miron Costin Suceava – 54

–           Sala sport Dragoș Voda Câmpulung Moldovenesc – 11

–           Incinta parcului ZOO Rădăuți – 5

–           Cămin Cultural Al Arșinel Dolhasca – 54

–           Stadion Vatra Dornei – 107

Potrivit sursei citate, până acum, 30.427 de suceveni au fost vaccinați împotriva Covid-19 cu prima doză, iar 16.761 cu cea de a doua.

Totodată, Dinu Sădean a anunțat că începând de astăzi, 10 martie, trei centre de vaccinare noi au devenit operaționale pentru programarea în vederea imunizării cu vaccinul produs de compania Moderna. 

Acestea sunt :

–           Centrul de vaccinare Iulius Mall Suceava cu 2 fluxuri de vaccinare – 60 locuri. (Suceava, Calea Unirii nr. 22);

–           Centrul de vaccinare Sala de sport Scoală generala Cuza Falticeni – 60 locuri. (Fălticeni, str. Nicu Gane);

–           Centrul de vaccinare Casa de Cultura Mihai Teliman Siret – 60 locuri. (Siret, str. Lațcu Voda nr.2).

Cu toate acestea, procesul de vaccinare va începe din data de 15 martie, iar capacitatea de vaccinare a fiecărui cabinet este de 60 de persoane pe zi. Astfel, în aceste cabinete se pot vaccina zilnic peste 240 de persoane.

Programarea se adresează persoanelor vulnerabile care, potrivit Strategiei naționale de vaccinare împotriva Covid-19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv persoane cu vârsta peste 65 de ani, persoanele aflate în evidențe cu boli cronice, cu vârsta minimă de 18 ani, persoane încadrate într-un grad de handicap, însoțitorii acestora și persoanele care locuiesc la  același domiciliu cu acestea, a precizat sursa citată.

Dinu Sădean a ami menționat că modalitățile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, respectiv individual, prin aparținători sau prin direcțiile de asistență socială de la nivelul primăriilor, prin intermediul platformei informatice, a medicului de familie/curant, cât și prin call center sau la numărul unic 021 414 44 25.


Intră acum și în grupul de