În urma soluționării contestațiilor depuse de candidații suceveni la Evaluarea Națională, procentul mediilor mai mari sau egale cu 5 este de 80,04 la sută în județ


Intră acum și în grupul de

Inspectoratul Școlar Județean Suceava a centralizat rezultatele înregistrate la Evaluarea Națională, după soluționarea contestațiilor, sesiunea 2021, iar în urma reevaluării lucrărilor contestate, proporția candidaților cu medii mai mari sau egale cu 5 (cinci) este de 80.04 la sută (3786 de candidați), se arată într-un comunicat de presă al ISJ Suceava.

Trei candidați au încheiat examenul cu media generală 10 (zece).

La proba de Limba și literatura română, 4197 de candidați (88,45%) au încheiat examenul cu note mai mari sau egale cu 5 (cinci), iar dintre aceștia, 12 candidați au obținut nota 10.

La Matematică, 3290 de candidați (69,56%) au primit note mai mari sau egale cu 5 (cinci), iar dintre aceștia, 40 de candidați au obținut nota 10.

ISJ Suceava a mai informat că în județ s-au înregistrat 634 de contestații, iar la limba și literatura română, soluționarea contestațiilor a modificat 214 note prin creștere și 107 note prin scădere, în timp ce 20 de note au rămas nemodificate.

La disciplina matematică, soluționarea contestațiilor a modificat 182 note prin creștere și 72 note prin scădere, iar 39 note au rămas nemodificate.

Rata de participare la Evaluarea Națională a absolvenților de clasa a VIII-a a fost de 94,8 în județul Suceava.

„Absolvenţii învățământului gimnazial care, în contextul măsurilor stabilite privind combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2, au fost în izolare/carantină sau care, din alte motive justificate cu certificat medical, nu au putut finaliza/participa la probele de examen pot susţine aceste probe în etapa specială, care începe luni,5 iulie. În acest scop s-au înscris 2 candidați”, se precizează în comunicatul ISJ Suceava.

Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a reprezintă modalitatea de evaluare sumativă externă a competențelor dobândite pe parcursul învățământului gimnazial. Media de admitere constituie criteriu pentru admiterea în învățământul liceal de stat, fiind media ponderată între media generală obținută la Evaluarea Națională (cu o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).

Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, se va derula în perioada 16-22  iulieși va fi urmată de repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat (24 iulie).

(LB)


Intră acum și în grupul de