Patru colegii naționale din județul Suceava sunt în top 100 licee din țară. Cel mai bine clasat este Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava


Intră acum și în grupul de

Patru colegii naționale din județul Suceava se află în top 100 licee din țară după afișarea rezultatelor la examenul de Bacalaureat 2021, înainte de soluționarea contestațiilor, după media tuturor notelor obținute de elevii unităților respective,  conform platformei BAC+.

Astfel, Colegiul Național “Ștefan cel Mare” Suceava se situează pe locul 23 după media notelor tuturor candidaților care au participat la Bacalaureat din acest liceu, respectiv 8,95.

La acest colegiu procentul de reușită este de 99 la sută, din cei 184 de candidați prezenți la examen, doar 2 au fost declarați respinși.

În clasamentul liceelor la Bacalaureat, realizat de platforma amintită , Colegiul Național Militar “Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc ocupă locul 47 la nivel național, media tuturor elevilor din unitatea de învățământ respectivâ fiind 8,77, iar procentul de reușită de 100%, toți cei 115 candidați prezenți la Bacalaureat promovând examenul.

În același Clasament, Colegiul Național “Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți, unde promovabilitatea a fost de 98%, ocupă locul 62 la nivel național, media tuturor elevilor din acest colegiu la examenul de Bacalaureat fiind 8,71.

Conform platformei BAC+, Colegiul Național “Petru Rareș” Suceava, se situează pe locul 76, media notelor tuturor celor 258 de elevi din liceul respectiv care au participat la acest examen fiind 8,65.

Colegiul Național “Mihai Eminescu” Suceava se află pe locul 119, iar media notelor tuturor celor 237 de candidați este 8,44, procentul de reușită fiind de 96 la suta.

Colegiul Național “Nicu Gane” Fălticeni se situează pe locul 158, iar media notelor tuturor celor 223 de candidați este 8,21 și procentul de reușită 94%.

Colegiul Național “Dragoș Vodă” Câmpulung Moldovenesc se afla pe locul 362 la nivel național – media celor 149 de candidați participanți la BAC este 7,36, iar procentul de promovare 81%, Colegiul Economic “Dimitrie Cantemir” Suceava pe locul 380, media notelor elevilor- 7,28, iar procentul de promovare 82%, Colegiul Național de Informatică “ Suceava se află pe locul 409, media -7,16, procentul de reușită- 74%, Colegiul Tehnic Rădăuți -locul 472, media -6,92, procentul de reușită- 73%, iar Liceul Teoretic “Ion Luca” Vatra Dornei-locul 533, media-6,70, procentul de reușită -61%.

Liceul Natanael Suceava ocupă locul 249, media-7,79 și procentul de reușită – 78%, iar Liceul Teoretic Filadelfia – locul 275, media-7,67, procentul de reușită- 89%.

Liceele pot fi ordonate crescător sau descrescător, potrivit aplicației, după rezultatele dintr-un anumit an la o anumită disciplină sau în general, în funcție de următoarele criterii:

• Media notelor tuturor elevilor din liceul respectiv. Elevii absenți sau eliminați din examen au fost considerați ca având nota 1.

•Procentul elevilor care au depășit nota minimă necesară.(5 Per disciplină, 6  per  total)

• Numărul candidaților care au susținut proba la materia respectivă sau numărul total de candidați.

• Preferință materie:  Procentul candidaților care au susținut proba respectivă din numărul total de candidați. (LB)


Intră acum și în grupul de