Managerul SJU Suceava, dr. Alexandru Calancea: Sperăm ca la Suceava să nu fie resimțit acest val patru al pandemiei ca cel de la începutul pandemiei. Suntem pregătiți să-i facem față


Intră acum și în grupul de

Managerul Spitalului Județean Suceava, dr. Alexandru Calancea, a declarat miercuri, în plenul Consiliului Județean Suceava, că unitatea spitalicească este pregătită să facă față unui eventual val patru al pandemiei Covid-19.

„Sperăm ca la Suceava acest val să nu fie resimțit așa cum a fost resimțit la începutul acestei pandemii”, a spus Calancea.

El a menționat că din raportarea de dimineață în SJU Suceava sunt cinci pacienți Covid internați.

„Ne-am învârtit în jurul acestei cifre de trei-patru săptămâni. Din fericire, niciun pacient nu este în Terapie Intensivă”, a spus Calancea.

El a precizat că nu au fost, până acum, cazuri de Covid 19 cu infectați cu varianta Delta a SARS-CoV-2.

„Nu avem pacienți grav.  În acest moment toți pacienții Covid sunt în Secția Boli Infecțioase care tratează și pacienți Covid și pacienți non-Covid”, a spus Calancea.

El a explicat că SJU Suceava va putea funcționa în această structură până la 40 de pacienți Covid, iar peste acest număr de pacienți pavilionul de Boli Infecțioase va deveni integral Covid.

Calancea a mai spus că la ATI sunt acum patru paturi pentru pacienți Covid și se va putea crește până la 20 de paturi, fiecare pat fiind dotat cu ventilator, monitoare și injectomate.

„Sperăm să nu ajungem în această situație. Avem circuite și verificăm în fiecare zi respectarea acestor circuite. Avem planul pentru creșterea numărului de pacienți”, a spus managerul SJU Suceava.

El a menționat că stocurile de materiale dezinfectante sunt suficiente pentru două luni și că medicamentația pentru tratarea Covid-19 este asigurată de Ministerul Sănătății.

„Suntem pregătiți să facem față și acestui val patru al pandemiei”, a spus Calancea.

Întrebat în ceea ce privește necesarul de personal, dr. Calancea a spus că s-au organizat concursuri pentru diferite posturi și că au fost și cazuri când candidații au picat proba scrisă și că a preferat să nu angajeze persoane slab pregătite, ci să facă față cu personalul actual.

În ceea ce privește vaccinarea personalului din SJU Suceava, consilierul județean PNL Tudor Plăcintă a spus că reprezintă un exemplu negativ faptul că mulți dintre aceștia nu s-au vaccinat pentru că se transmite o anumită neîncredere în rândul populației.

„Cred că în Suceava am fost loviți de primul val al pandemiei și am susținut cu toate eforturile personalul medical să creem toate condițiile să depășim momentul critic. La acest moment avem soluția și ea se numește vaccin. Sigur, personalul medical, cel mediu, este vaccinat într-un procent destul de mic din ce știu eu”, a spus Plăcintă.

El a arătat că acum este problema variantei Delta, că este perioada concediilor și că la revenirea din concediu ar trebui ca personalul medical să fie testat pe bani publici și se întreabă ce este de făcut în continuare și a făcut apel la personalul din spitalele din județ să se vaccineze.


Intră acum și în grupul de