Schit la Vadu Negrilesei închinat părintelui Cleopa, raclă nouă pentru moaștele Sf. Ioan cel Nou de la Suceava, sau reabilitarea Mănăstirii Sf. Ioan cel Nou, între prioritățile din acest an ale Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților


Intră acum și în grupul de

Adunarea Eparhială a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților s-a întrunit sâmbătă, 22 ianuarie 2022, în ședința anuală de lucru, în cadrul căreia s-a prezentat bilanțul întregii activități a eparhiei în anul 2021 și s-au prezentat prioritățile acestui an.

Astfel, potrivit Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, între prioritățile anului în curs s-a evidențiat  începerea lucrărilor de construcție a unui schit la Vadu Negrilesei, în apropierea locului de nevoință pustnicească a părintelui arhimandrit Cleopa Ilie.

Având în vedere că Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române face demersurile pentru canonizarea marelui duhovnic în anul 2025, așezământul monahal va fi închinat părintelui Cleopa, arată sursa citată.

Mai mult, o prioritate pentru anul acesta reprezintă și demararea Proiectului de Reabilitare și Consolidare a Mănăstirii „Sfântul Ioan Cel Nou”, dar și continuarea construirii Centrului Eparhial „Dositei Episcopul”, și a sediului administrativ al Seminarului Teologic Liceal Ortodox  „Mitropolitul Dosoftei” Suceava.

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților intenționează și realizarea unei racle noi pentru moaștele Sfântului Mare Mucenic Ioan cel Nou, lucrată în Atelierele Patriarhiei Române, dar și pregătirea aniversării a 500 de ani de la sfințirea ansamblului monastic Sfântul Ioan cel Nou.

În anul 2022 se dorește începerea unui program de burse în cadrul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților și lansarea unei platforme digitale pentru profesorii de religie și pentru toți cei implicați în câmpul educației creștine în cuprinsul eparhiei, prin intermediul căreia să fie puse la dispoziție resurse utile, necesare pentru îmbunătățirea activității didactice la disciplina religie.

De asemenea, se intenționează realizarea unor publicații de prezentare a parohiilor, mănăstirilor și schiturilor, în formatele pliant, broșură și album, și a unui site de prezentare a acestora, precum și organizarea taberelor tematice în cadrul cărora se vor desfășura ateliere biblice și catehetice.

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților mai are în atenție dezvoltarea rețelei de îngrijire la domiciliu la nivelul fiecărui oraș din județul Suceava, precum și înființarea unei asociații având drept obiective incluziunea socială, egalitatea de șanse și combaterea violenței în familie.


Intră acum și în grupul de