Intră acum și în grupul de
Conducerea Spitalului Județean de Urgență Suceava a anunțat, marți, că în baza Ordonanței de Urgență privind acordarea de sprijin și asistență umanitară cetățenilor proveniți din zona conflictului armat din Ucraina, Spitalul Județean Suceava va întreprinde toate măsurile necesare posibile, pentru a furniza asistență medicală necesară cetățenilor veniți din zona de conflict.
Potrivit sursei citate, în cursul zilei de marți a fost efectuată o ședința de chimioterapie unei paciente cu cetățenie ucraineană cu neoplasm mamar, pacienta fiind introdusă în Programul Național de Oncologie. Mâine urmează să se prezinte alți doi pacienți cu afecțiuni oncologice, pentru ședințe de chimioterapie și introducerea în program.
„Pacienții trebuie să obțină un număr de identificare de la Centrul de Imigrări și pe cât posibil să aibă documente medicale traduse în limba engleză sau română, cu acestea urmând să se prezinte în ambulatoriul de Oncologie din cadrul Spitalului județean, urmând că înregistrarea în Programul Național să fie făcută de medicii secției”, se arată în comunicat.
Conducerea SJU Suceava asigură cetățenii veniți din zona de conflict că vor beneficia de toate îngrijirile medicale de care vor avea nevoie în cadrul Unității de Primire a Urgențelor precum și în cadrul tuturor secțiilor spitalului, din partea tuturor specialităților medicale sau chirurgicale, care se pot asigura la nivelul Spitalului Județean „ Sf. Ioan cel Nou” Suceava și la nevoie, dirijarea cazurilor grave care depășesc competențele sau dotările spre alte centre, conform legislației în vigoare.
Potrivit purtătorului de cuvânt al SJU Suceava, dr. Dan Teodorescu, din 24 februarie și până marți dimineața la UPU Suceava au fost consultați 35 de refugiați care necesitau îngrijiri medicale dintre care 16 sunt copii cu vârste între o lună și 16 ani, doi dintre ei necesitând internare în Secția de pediatrie.
Intră acum și în grupul de