Polițiști în ținută civilă sunt printre participanți pentru a preveni furturi din genți și buzunare, a traficului și consumului de substanțe interzise sau pentru prevenirea faptelor cu violență la evenimentele din Poiana Stampei și Vatra Dornei


Intră acum și în grupul de

Peste 100 de polițiști și jandarmi sunt mobilizați în acest week – end pentru ca evenimentele sociale și artistice organizate în această perioadă în zona Vatra Dornei să se desfășoare fără incidente.

În perioada 30 – 31.07.2022 sunt organizate activități specifice de marcare a zilelor comunei Poaina Stampei, iar în perioada 28 – 31.07.2022, în municipiul Vatra Dornei – Platoul Runc, este organizat Festivalul „ZI-LE DE WATRA”, ediția a II-a, constând în concerte de muzică, competiții, jocuri, tombole, proiecție de film în aer liber.

În zonele de organizare a evenimentelor sociale și artistice, polițiștii au dispus măsuri sporite de siguranță. Sunt prezente echipajele canine specializate din cadrul structurilor de poliție și jandarmi, iar echipajele de poliție rutieră sunt prezente pe căile adiacente de circulație pentru verificări și controale pe linie de alcool și substanțe interzise. Polițiști în ținută civilă sunt printre participanți pentru prevenirea faptelor cu violență, prevenirea furturilor din genți și buzunare și prevenirea traficului și consumului de substanțe interzise.

În plus, echipe de polițiști și jandarmi, însoțite de polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității – IPJ Suceava sunt prezenți la aceste evenimente și desfășoară activități de informare și responsabilizare pentru prevenirea consumului de droguri și alcool.

Scopul acestor activități este reprezentat de prevenirea și  conștientizarea efectelor consumului de droguri, riscurile la care se expun, dar și recunoașterea semnelor consumului de droguri.

La aceste activități sunt folosiți ochelari speciali care induc efectele consumului de alcool și droguri, aceştia având rolul de a simula starea de deteriorare produsă de alcool sau alte substanțe psihotrope.

De asemenea, sunt informați cu privire la metodele de prim-ajutor în anumite situații de criză, cauzate de consumul de droguri.

Astfel de activități vor continua și în perioada următoare, aducând în prim – plan tinerii, care sunt cei mai expuși la traficul și consumul de substanțe psihoactive.

Recomandările poliţiştilor pentru tineri:

– Fii foarte atent la alegerea cercului de prieteni. Nu ezita să-ţi schimbi anturajul când constaţi că acesta are preocupări infracţionale;

– Nu ceda tentaţiei de a încerca drogurile – şi prima încercare comportă un risc, dependenţa instalându-se chiar de la prima doză, în cazul drogurilor de mare risc;

– Fii puternic, responsabil şi refuză unele propuneri ale amicilor tăi dacă îţi pare că au caracter imoral sau ilicit;

– Este posibil să ai unele probleme în familie, la şcoală sau în relaţie; drogurile şi alcoolul nu reprezintă niciodată o soluţie, ci doar o problemă în plus.

Activitățile informativ-preventive vor continua și în perioada următoare, aducând în prim plan tinerilor, riscurile la care se expun atunci când consumă substanțe psihoactive.

Invităm reprezentanții mass-media să participe alături de noi la activitățile preventive pentru promovarea mesajului de responsabilizare și conștientizare.


Intră acum și în grupul de