Secția de gastroenteorologie a SJU Suceava a fost dotată cu un nou turn de videoendoscopie ce permite vizualizarea tubului digestiv cu rezoluție înaltă


Intră acum și în grupul de

O investiție majoră pentru secția de gastroenterologie a Spitalului Județean Suceava a fost realizată de conducerea SJU Suceava cu sprijinul CJ Suceava prin achiziționarea unui nou turn de videoendoscopie cu accesorii în valoare de 1.210.230 lei cu TVA, vârf de gamă la acest moment, esențial în tratarea patologiei digestive, a anunțat, miercuri, purtătorul de cuvânt al SJU Suceava, dr. Dan Teodorovici.

El a spus că videoendoscopul cu funcție HDTV permite investigarea endoscopica folosind mai multe tehnologii, respectiv cu tehnologie de bandă îngustă de culoare, care are rolul de a evidenția capilarele și structurile de pe suprafață mucoasei, ceea ce duce la o mai bună delimitare a leziunilor, cu tehnologia ce permite vizualizarea vaselor de sânge profunde din mucoasa digestivă și evidențiază punctele de sângerare, cu tehnologia ce optimizează structura, tonurile de culoare și luminozitatea mucoasei sau cu tehnologia care extinde câmpul de vedere și combină imaginile capturate în vederea apropiată cu cele capturate în vederea îndepărtată, astfel încât să se obțină o imagine cu o adâncime mai mare a câmpului vizual, ceea ce oferă o mai mare claritate și detalii mai bogate pe toată suprafața imaginii, asigurând un nivel superior de observare cu focalizare continuă.

„Toate permit vizualizarea tubului digestiv cu rezoluție înaltă și depistarea leziunilor premaligne cu biopsie țintită din zona suspectă, identificarea polipilor cu risc mare de malignizare,  efectuarea procedurilor hemostatice în siguranță prin identificarea rapidă a sursei sângerării, efectuarea în siguranță a procedurilor endoscopice”, a precizat dr. Dan Teodorovici.

El a menționat că în perioada 15 octombrie – 15 decembrie au fost efectuate 236 de endoscopii digestive superioare, 110 endoscopii digestive inferioare, iar din total, 21 de explorări au avut nevoie de manevre suplimentare, respectiv hemostază – montare de clip-uri hemostatice, electrocoagulare monopolară și bipolară, injectare de substanțe cu rol hemostatic, proceduri care au necesitat electrocoagulare utilizând plasmă Argon sau polipectomii cu grade variabile de dificultate.

„Echipa care folosește acest aparat este formată din dr. Mircea Alexandru Badea, medic șef de secție, dr. Andreea Golea, dr. Rami Ababneh, dr. Răzvan Opaschi medici gastroenterologi , dr Valeriu Gavrilovici medic primar chirurg și asistenți de endoscopie Mirela Olariu și Georgiana Sadagurschi”, a spus dr. Teodorovici.

Purtătorul de cuvânt al SJU Suceava a subliniat încă odată că atât conducerea Spitalului Județean Suceava cât și Consiliul Județean Suceava sprijină în permanență performanța și caută să achiziționeze cea mai bună aparatură existentă pe piață în acest moment.


Intră acum și în grupul de