De la interzicerea scuipatului sau suflatului nasului în apa din bazine până la urinat sau purtarea de îmbrăcăminte urât mirositoare, Primăria Suceava a încercat să găsească toate condițiile explicite și precise la utilizarea Ștrandului Ițcani


Intră acum și în grupul de

Consiliul Local Suceava urmează să adopte în ședința de joi un regulament de funcționare al Ștrandului Ițcani care se va deschide începând cu data de 1 iunie 2023, iar în acest regulament au fost prevăzute condiții explicite și precise pentru utilizatori, de la interzicerea scuipatului sau suflatului nasului în apa din bazine până la interzicerea urinării sau purtării de haine urât mirositoare.

Potrivit acestui regulament, accesul în incinta ștrandului este garantat tuturor utilizatorilor care respectă prevederile din regulament.

Conform documentului, utilizatorii sunt obligați că nu deterioreze sau să distrugă dotarea ștrandului, să poarte brățara primită la achitarea taxei de intrare, să păstreze ordinea și liniștea, să nu arunce resturi decât la coșurile de gunoi și să respecte regulile de igienă sanitară, dar și să fie echipați corespunzător în bazinele de înot cu slip/șort pentru bărbați/băieți și costum de baie pentru femei.

 „Înaintea intrării în apă beneficiarul are obligația să urmeze circuitul igienico-sanitar necesar și spălarea la duș”, se mai arată în regulament.

Totodată, utilizatorii au obligația să nu urineze în apa bazinelor de înot, iar persoanelor vinovate li se va imputa contravaloarea schimbării apei din piscină.

În ceea ce privește utilizarea toboganelor se arată că se permite ca doar urcarea unei singure persoane, iar accesul celei de-a doua persoane este permis după ce prima persoană iese din bazin.

Articolul 13 al regulamentului prevede situațiile de interdicție pentru utilizatori începând cu distrugerea sau sustragerea de obiecte aflate în patrimoniul ștrandului sau intrarea în incintă prin alte zone decât cea oficială.

Este de asemenea interzisă intrarea utilizatorilor în zona bazinelor unși cu loțiuni sau uleiuri de corp dacă nu au folosit  dușurile, utilizarea pantofilor de stradă, blocarea scărilor de la bazine, comportamente care să pună în pericol securitatea, sănătatea utilizatorilor sau a personalului, cu sublinierea că un asemenea comportament, inclusiv limbajul abuziv, sunt condiții de evacuare.

Totodată, nu este permisă intrarea în bazine a copiilor până la 2 ani fără scutec special de înot, scutecele standard nefiind permise.

Sunt interzise „ scuipatul, înghițirea apei, suflatul nasului sub apă, urinatul, defecarea în bazine” la fel ca și aruncarea în bazine a oricăror obiecte care ar putea degrada suprafața acestora sau ar putea altera calitatea apei.

Este interzisă intrarea în bazine a persoanelor care nu știu să înoate.

Totodată, este interzis nudismul și expunerea topless, folosirea săpunului sau/și șamponului în bazine, intrarea persoanelor aflate în stare de ebrietate și/sau sub influența drogurilor, precum și a persoanelor care au o ținută neadecvată, murdară și urât mirositoare.

El interzisă intrarea în bazin a persoanelor purtătoare de boli transmisibile, cele cu plăgi deschise, cu dermite sau dermatoze.

Mai mult, regulamentul prevede că este interzis accesul cu animale de companie, distrugerea instalațiilor și orice acțiune care poate periclita siguranța și sănătatea utilizatorilor bazinelor.


Intră acum și în grupul de