Spitalul Judetean Suceava a semnat contractul de colaborare cu UMF Iasi


Intră acum și în grupul de

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava a semnat cu Universitatea de Medicină şi Farmacie Iaşi contractul de colaborare prin care medici rezidenţi ieşeni vor lucra în principala unitate medicală din judeţul Suceava. Anunţul a fost făcut marţi de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, care a arătat că, totodată, a fost depusă la Ministerul Sănătăţii documentaţia de clasificare a SJU Suceava în spital clinic judeţean care va putea pregăti medici rezidenţi şi va trece din categoria a III-a în categoria a II-a, cu finanţare superioară.

„Spitalul ar urma să treacă din treapta a treia în treapta a doua. Acest lucru are mai multe avantaje. Practicile pe care le fac medicii rezidenţi înseamnă că aceştia au de învăţat, vor putea şi ei să profeseze, şi din punctul nostru de vedere sunt convins că va creşte şi calitatea serviciilor şi preocuparea specialiştilor în sănătate din judeţul Suceava”, a declarat şeful deliberativului judeţean.

Un număr de 16 medici, din SJU Suceava, din care 14 sunt doctori în ştiinţe medicale şi doi sunt doctoranzi, vor avea titulatura de profesori-asociaţi şi vor lucra cu 20 de medici rezidenţi, în 15 specialităţi printre care neurochirurgie, cardiologie, pneumologie, ATI, chirurgie, anestezie.

Flutur a mai declarat că CJ Suceava şi spitalul judeţean urmează să încheie un parteneriat şi cu Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava care doreşte acreditarea a trei specialităţi în medicină de scurtă durată în balneo-fizio-kinetoterapie, nutriţie şi dietetică, şi tehnică dentară.

„În aceste condiţii, spitalul din Suceava doreşte să pună la dispoziţie baza materială şi să încheie un parteneriat cu universitatea. Şi ne bucurăm că şi la Suceava apar aceste secţii atât de importante, cursurile fiind adresate în special asistenţilor medicali care doresc să-şi continue studiile pentru 4 ani pentru a deveni specialişti cu studii superioare în aceste domenii”, a spus Flutur.

Totodată, şeful administraţiei judeţene a mai arătat că pentru reabilitarea celor opt blocuri operatorii din spitalul judeţean a solicitat Ministerului Sănătăţii alocarea sumei de 4,4 milioane de lei din care 2,3 milioane de lei pentru lucrări de reabilitare, 1,5 milioane de lei pentru dotări şi 600.000 de lei pentru secţia de Anestezie-Terapie Intensivă. De asemenea, Flutur a mai spus că a solicitat Ministerului Sănătăţii şi 2,7 milioane de lei pentru lucrări de modernizare la spitalele din Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc şi Gura Humorului.


Intră acum și în grupul de