Gheorghe Flutur pariază pe Bucovina Turistică și anunță că se implică în promovare: În ultimii 15 brandul Bucovina a fost din ce în ce mai prezent în țară și străinătate și anul acesta avem deja peste jumătate de milion de turiști


Intră acum și în grupul de

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a deschis, vineri după amiaza, Târgul de Toamnă „Produs în Bucovina” și a lansat și noul concept de promovare turistică: Bucovina Turistică.

Gheorghe Flutur, Ion Lungu, Lucian Harșovschi și Bogdan Gheorghiu, au venit la scena amplasată pe esplanada centrală a Sucevei cu fanfara în spatele lor după ce au mers printre tarabele cu produse de toamnă.

„Lansăm la Suceava această organizație nouă, Bucovina Turistică. Pentru cei care nu știți, există o legislație nouă în turism care dă voie să ne asociem și să înființăm asociații pe turism. Suceava are șansa să fie prima organizație aprobată de minister. Se numește Organizație pentru Managementul Destinației Turistice. Un pic cam stâlcit numele acesta, dar, pe scurt, eu îi spun Bucovina Turistică pentru că ea asociază stațiunile din județul nostru și are cele mai multe stațiuni turistice: 25. Înființăm o singură asociație ca să putem vinde pachete turistice, să vină oamenii să stea mai mult la Suceava”, a spus Flutur.

El a precizat că a avut vineri dimineața o întâlnire cu reprezentanții stațiunilor turistice din județ pentru creionarea unor pachete turistice care să fie promovate și vândute în perioada următoare.

„Pe poarta de intrare în județ scrie „Hai în Bucovina!”. Pentru ce să vii în Bucovina? Hai de Crăciun la colindat! Hai la schi! Hai să guști din Bucovina! Hai în ospeție în Bucovina! Avem foarte multe pachete turistice pe care noi le pregătim”, a spus președintele Flutur.

El a ținut să sublinieze că în ultimii 15 brandul Bucovina a fost din ce în ce mai prezent în țară și străinătate, iar acum județul Suceava a avut numai în acest an jumătate de milion de turiști ceea ce înseamnă că este pe podium alături de București, Litoral, Valea Prahovei.

„Avem peste 20.000 de locuri de cazare și mai mult de o mie de locuri de primire, cele mai multe fiind pensiuni agroturistice în zona montană și în proximitatea mănăstirilor din județ”, a adăugat Flutur.

El a menționat că Bucovina are un atu important, autenticul, ceea ce a ținut în picioare zona din punct de vedere al activității turistice și în perioada pandemiei.

Gheorghe Flutur a anunțat că în perioada următoare va fi extrem de implicat pentru promovarea turismului prin organizația Bucovina Turistică.


Intră acum și în grupul de