Intră acum și în grupul de
Adunarea Generală a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava s-a întrunit, miercuri, pentru a discuta măsurile ce se impun în contextul situației critice legate de neplata integrală a drepturilor salariale și restanțelor reprezentate de hotărâri judecătorești definitive. Motivată de refuzul puterii executive de a aloca fondurile necesare plății complete a drepturilor salariale, procurorii decizia de a protesta.
Prin vot unanim, procurorii au decis adoptarea unei forme de protest pe termen nelimitat până la plata integrală a drepturilor salariale și a tranșei aferente anului 2023 din titlurile executorii reprezentate de hotărâri judecătorești definitive.
Forma de protest adoptată include:
- Limitarea activității de urmărire penală: Procurorii vor desfășura activitatea de urmărire penală și de supraveghere a urmăririi penale doar în cazurile cu măsuri preventive dispuse sau propuse, cauze cu acte și măsuri urgente necesare pentru obținerea probelor sau prinderea suspectului sau inculpatului, precum și alte cazuri cu caracter urgent.
- Suspendarea activității cu publicul: Cu excepția situațiilor de urgență, interacțiunea cu publicul va fi suspendată.
- Susținerea protestului personalului auxiliar: Procurorii vor susține protestul personalului auxiliar din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, generat de aceleași nemulțumiri privind nerespectarea hotărârilor judecătorești privind drepturile salariale și neplata integrală a salariilor.
Prim-procurorul, Maria Cristina Ciornei, a declarat că aceste măsuri radicale au fost adoptate în unanimitate și că, în absența unei soluționări favorabile a problemelor semnalate, vor fi luate în considerare și alte forme de protest la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.
O măsură similară a fost decisă, marți, și de procurorii Parchetului Judecătoriei Suceava.
Intră acum și în grupul de