Gheorghe Flutur, la Siret cu peste 80 de investitori interesați să deschidă afaceri în județul Suceava: Investitorii sunt foarte încântați de perspectivele prezentate de administrația locală, de perspectiva autostrăzii A7 care va ajunge până la Siret, precum și de oferta Sucevei


Intră acum și în grupul de

Președintele Gheorghe Flutur a participat la o întâlnire cu reprezentanți ai Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România) la parcul industrial de la Siret.

Camera de Comerț Româno-Germană (AHK România) organizează în perioada 22-24 mai o delegație de companii internaționale și românești interesate să descopere potențialul investițional, potențialul de relocare a producției și potențialul de afaceri al regiunii Bucovina și al orașului Siret în particular. Obiectivele propuse spre vizitare în cadrul acestei delegații sunt: Parcul Industrial din Suceava, Parcul Științific și Tehnologic, Centrul de Inovare și Training  din Siret, Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava, alte firme din regiune

Gheorghe Flutur a declarat că împreună cu Adrian Popoiu, primarul orașului Siret, s-a întâlnit cu Sebastian Metz, președintele Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germane, la parcul din apropierea Vămii Siret.

El a precizat că au fost prezenți peste 80 de investitori interesați să investească în Bucovina.

„Investitorii sunt foarte încântați de perspectivele prezentate de administrația locală, de perspectiva autostrăzii A7 care va ajunge până la Siret, precum și de oferta Sucevei în ceea ce privește parcurile industriale, forța de muncă calificată și deschiderea punctelor de frontieră cu Ucraina. În special, au fost apreciate programele care oferă până la 90% sprijin pentru investitorii care aleg să investească în județul Suceava și în regiunea Nord-Est. Am dat exemplul primilor investitori germani care au venit la Siret în urmă cu două săptămâni, cu care am semnat un acord pentru investiții de aproape 100 milioane de euro”, a spus Flutur.

În discursul susținut cu acest prilej Gheorghe Flutur a explicat că pentru atragerea primilor investitori la Siret au fost luate în calcul mai multe aspecte între care cea mai importantă a fost procentul de ajutor de stat, dar și  că s-a discutat apoi în amănunt situația privind școlarizarea personalului, posibilitatea extinderii capacității de furnizare de energie electrică sau despre infrastructura de transport.

„Spun asta nu doar pentru că e campanie electorală în România astăzi. Există viață și după această campanie. Colegii mei primari sau cine va ieși trebuie să cunoască faptul că fără investitori care să plătească la bugetele locale va fi mai greu de supraviețuit în perioada următoare. Eu personal am cerut punctaj pentru primarii care deschid afaceri în localitățile lor. Vrei fonduri europene, primești punctaj mai mare dacă te zbați mai mult. Trebuie să stimulezi autoritatea sau să o sancționezi dacă doarme”, a declarat Flutur.

El a subliniat că în regiunea de nord-est este nevoie de o dinamizare a lucrurilor și că se face asta.

Flutur a arătat că în luna diasporei, când se întorc cei plecați în străinătate- numai din județul Suceava fiind plecați peste 150.000 de persoane- se organizează întâlniri cu aceștia ca să se întoarcă acasă.

El a mai spus că și Ucraina este un bazin de forță de muncă extrem de important dacă nu se găsește forță de muncă în județul Suceava.

Flutur a mai declarat că va fi nevoie de continuitate în raportul dintre autoritatea județeană și organismele colective ale investitorilor.

„Dacă prea des se schimbă partenerii nu există continuitate și de multe ori se pierde firul parteneriatelor pe termen lung”, a spus Flutur.


Intră acum și în grupul de