Flutur le cere PSD-istilor sa faca „ciocu mic” pe subiectul spitalului din FALTICENI


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur, care este liderul judeţean al democrat-liberalilor suceveni s-a declarat nemulţumit de faptul că opoziţia suceveană, în speţă PSD, îşi permite să critice întârzierea începerii lucrărilor la Spitalul din Fălticeni „deşi nu a făcut nimic 18 ani pentru acest spital”.

Gheorghe Flutur, care a fost prezent la Fălticeni cu ocazia inaugurării noii substaţii de Salvare a oraşului şi-a exprimat încrederea că la mijlocul lunii decembrie va fi semnat contractul de execuţie a lucrărilor de construcţie a noului spital din acest oraş. „Văd prin presă că îi apucă jalea pe cei din opoziţie privind acest spital. Ei nu au fost în stare de nimic 18 ani, să aducă banii pentru acest spital şi acum critică”, a declarat Gheorghe Flutur.

Şeful CJ a arătat că prin demersurile autorităţilor locale şi judeţene s-a aprobat finanţarea construcţiei acestui spital şi după ce ministrul Sănătăţii de la acea vreme, Attila Cseke, a vizitat zona şi a constatat că investiţia este necesară.
Flutur a explicat că fondurile alocate, 20 de milioane de lei, nu au putut fi folosite din cauză că au fost foarte multe contestaţii în cadrul procedurii de achiziţie, dar că speră că la mijlocul lunii decembrie se va semna contractul de execuţie.

El a mai spus că în 2012 vor fi alocate din nou fonduri bugetare pentru construcţia spitalului din Fălticeni.

Reamintim că primarul din Fălticeni, Vasile Tofan, (PDL) a supus, joi, in Consiliul Local, un proiect de hotărâre privind restituirea a 10 milioane de lei către Ministerul Sănătăţii, sumă alocată pentru construcţia spitalului din oraş, la câteva zile însă după ce MS retrăsese banii întrucât nu s-a reuşit semnarea contractului de execuţie, iar consilierii PSD şi PNL au votat împotrivă, proiectul fiind respins.

Purtătorul de cuvânt al PSD Suceava, Ovidiu Milici, a declarat, vineri, presei că după jumătate de an de la începerea procedurii de licitaţie pentru desemnarea firmei care va realiza construcţia, în urma unui “adevărat război al contestaţiilor” şi în contextul în care Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a admis zece din cele 13 contestaţii depuse ca fiind justificate, nu există o firmă câştigătoare şi nu s-a semnat niciun contract de atribuire a lucrărilor şi nici nu s-a cheltuit vreun leu din suma alocată de minister.

Milici consideră că vinovată de această situaţie este actuala conducere PDL a municipiului care nu a reuşit organizeze o licitaţie „inatacabilă”.

Pe de altă parte, primarul municipiului Fălticeni, Vasile Tofan (PDL), a spus că votul consilierilor USL a fost “aberant” în condiţiile în care aceştia s-au opus unei evidenţe, respectiv că banii fuseseră deja retraşi din cont de Ministerul Sănătăţii. El a arătat că aleşii locali din USL nu au înţeles că aceste fonduri sunt alocate de Ministerul Sănătăţii şi nu sunt fonduri ale CL Fălticeni.

“Dacă Ministerul Sănătăţii nu-i retrăgea îi pierdea. Acum, aceşti bani pot fi folosiţi pentru alte lucrări în derulare, iar municipalitatea va putea beneficia anul viitor de o nouă alocare de fonduri”, a ţinut să precizeze Vasile Tofan.

Primarul a subliniat că a fost restituită doar jumătate din suma totală alocată de MS pentru construcţia spitalului şi că zece milioane de lei sunt în contul municipiului.

“Sper ca în două săptămâni să semnăm contractul de execuţie şi apoi să alocăm banii”, si-a exprimat oprimismul primarul de Fălticeni, Vasile Tofan.

PSD Suceava a criticat, luni, incapacitatea administraţiei locale din Fălticeni întrucât este al cincilea an consecutiv când fondurile alocate de la bugetul de stat pentru construcţia unui nou spitalul municipal, unde lucările au început în 1991, sunt nefolosite şi returnate la bugetul central. PSD-istii acuză faptul că în 2008 s-au alocat 5 milioane de lei pentru acest spital, banii fiind returnaţi la sfârşitul anului la bugetul de stat şi că sume de cinci milioane de lei au fost alocate şi în 2009, 2010, şi acestea fiind returnate la buget, în timp ce în 2011 s-au alocat 20 de milioane de lei, urmând ca şi aceştia să fie returnaţi.


Intră acum și în grupul de