Pana sa se apuce sa construiasca la Suceava noua centrala termica, ADREM INVEST propune liceenilor suceveni programul educational “Scoala de inovatie” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Adrem Invest, compania românească orientată către inovaţie şi specializată în ingineria tehnologică a lansat marţi, la Suceava, proiectul de educaţie adresat liceenilor intitulat „Şcoala de inovaţie”, care face parte din platforma de responsabilitate socială „VIITORUL ALEGE INOVAŢIA”, lansată de marea companie.

„Şcoala de inovaţie” este un proiect ce se adresează liceenilor din trei oraşe ale ţării: Craiova, Suceava şi Târgu Mureş, iar scopul acestuia este să ofere un plus de cunoştinţe şi informaţii utile, folosind experienţa companiei în domeniul inovaţiei şi creativităţii şi, totodată, să încurajeze familiarizarea cu tehnici de predare moderne şi interactive.

Programul este unul pilot şi se desfăşoară cu aprobarea şi susţinerea Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, a Inspectoratelor Şcolare Judeţene şi a universităţilor locale.

„Considerăm că dezvoltarea parteneriatelor public-privat în ştiinţă şi tehnologie trebuie să reprezinte o componentă importantă atât pentru mediul privat, cât şi pentru cel public, iar suportul pe care ni l-a acordat Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului dovedeşte că instituţiile publice sunt deschise către proiecte de acest tip. Ştiinţa, tehnologia şi inovarea au un rol major în dezvoltarea sistemului de învăţământ românesc şi stimularea progresului economic şi social, de aceea ne dorim ca acest program pilot să înregistreze rezultate bune pentru a-l extinde la nivel naţional”, a declarat Corneliu Bodea, vicepreşedintele Adrem Invest.

Potrivit acestuia, „Şcoala de inovaţie” îşi propune să aducă la cursuri cei mai buni elevi pasionaţi de creativitate şi inovaţie din cadrul a 24 de licee selectate. În cadrul fiecărui oraş, vor avea loc două cursuri despre creativitate şi două cursuri despre inovaţie, pe parcursul a câte două zile. Prima serie a fiecărui curs va fi susţinută de Mirel Bănică, profesor asociat la Universitatea Bucureşti şi sociolog la Academia Română, în timp ce a doua serie de cursuri va fi susţinută de către un profesor local, cu experienţă în cele două arii urmărite. În Suceava cursurile vor avea loc în zilele de 2 şi 4 aprilie, în Aula Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, de la ora 10.00.

„Elevii se pot înscrie la cursuri în cadrul liceelor din care fac parte, urmând ca directorul sau profesorul coordonator alocat să selecteze 33 de persoane din cadrul fiecărei şcoli. Cel de-al doilea curs de creativitate şi inovaţie din cadrul programului va fi susţinut de domnul prof. univ. dr. ing. Dorel Cernomazu, directorul Şcolii doctorale din cadrul USV şi coordonatorul Cercului studenţesc de Inventică”, a arătat Corneliu Bodea.

Precizăm că aceste cursuri vor avea loc pe parcursul „Săptămânii altfel” (2-6 aprilie), când elevii vor fi încurajaţi să participe la activităţi extraşcolare care să răspundă intereselor şi preocupărilor lor, venind în sprijinul elevilor cu talente şi capacităţi în domeniul creativităţii şi inovaţiei. În urma cursurilor, elevii participanţi se vor putea înscrie la concursul de proiecte, unde îşi vor dovedi abilităţile şi cunoştinţele dobândite. “Cele mai bune trei echipe vor participa la Şcoala de Vara Adrem Invest ce include trei activităţi, respectiv vizitarea Muzeului Tehnicii din Viena sau a Muzeului Tehnicii din Bucureşti sau o excursie de cinci zile la cele mai importante obiective industriale din România: Centrala Cernavodă, Centrala Porţile de Fier, Barajul Vidraru”, a explicat Corneliu Bodea.

La întâlnirea organizată de Adrem Invest la Suceava au mai participat primarul Sucevei, Ion Lungu, inspectorul general adjunct din cadrul IŞJ Suceava, Vasile Monacu şi fostul rector al USV, Adrian Graur.

Platforma de responsabilitate socială „VIITORUL ALEGE INOVAŢIA” va cuprinde programe axate pe direcţiile educaţie, tehnologie şi inovaţie.

Adrem Invest este o companie privată românească, cu o cifră de afaceri în 2011 de peste 120 de milioane de lei, cu patru divizii specializate în Ingineria Proceselor, SCADA & Automatizări, Servicii Integrate, Energii Verzi. Compania are peste 700 angajaţi români şi străini și deţine birouri în șase ţări pe patru continente.


Intră acum și în grupul de