COMUNICAT DE PRESĂ


Intră acum și în grupul de

“Volunatri fară frontiere”

Pe data de 1 martie a demarat proiectul “Voluntari fara frontiere” MISETCCODE 718. Punctul forte al proiectului îl reprezintă oportunitatea de iniţiere a unei colaborări cu zona ucraineană şi moldoveană, pe un proiect comun, în domeniul întăririi societăţii civile,, pentru valoricarea tradiţiilor socio-culturalo-istorice commune, ca prim pas pentru valorificarea potenţialului economic şi social al zonei de fontieră.

Partenerii proiectului sunt Liga Tineretului Român „JUNIMEA” din Cernăuţi – Ucraina, Asociaţia Internaţională a Business-ului Mic şi Mijlociu “Small Euro Business” Balti – Rep. Moldova, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava, Inspectoratul de Miliţie din Cernauţi, Primăria Bălţi, aplicantul fiind Fundaţia de Caritate si Întrajutoare “ANA” din Suceava finanţat prin Programul Operaţional Comun România – Ucraina- Republica Moldova 2007-2013.

Proiectul “Voluntari fara frontiere” durează 14 luni, repsectiv pâna în luna aprilie 2012.

Nu mai putin de 60 de tineri din judetul Suceava, Balti (Republica Moldova) si Cernauti (Ucraina) au luat parte la cursurile organizate in cadrul unui proiect intitulat “Voluntari fara frontiere”, cursuri pentru formarea de voluntari in cadrul activitatilor de prevenire privind pericolul traficului de droguri, de persoane, migratiei ilegale si a criminalitatii transfrontaliere.
Activitatile desfasurate pana in prezent in cadrul proiectului. În luna mai a avut loc o campanie de informare pe temele proiectului in 48 de institutii de invatamant din Suceava, Cernauti si Balti. buc. distribuite materiale informative 3380 bucati 896 Cernauti Ucraina, 909 Balti Republica Moldova, 1575 Suceava Romania. Au fost distribuite chestionare privind intentia de participare la cursul de instruire 480 Suceava 60 la Balti si 60 la cernauti, afise distribuite 90 (30 Suceava, 30 Cernauti si 30 Balti), elevi si studenti informati 3380; 909 Balti Republica Moldova, 896 Cernauti Ucraina, 1575 Suceava Romania.

În august au avut loc cursurile de formare la care au participat cei 60 de voluntari alesi in urma unor chestionare completate de cei care au dorit sa se implice in activitatile proiectului. Acesti voluntari in luna septembrie, au participat la o caravana de informare in unitati de invatamant din municipiul Suceava privind voluntariatul, combaterea traficului de droguri, de persoane, crima organizata, a migratiei ilegale si infractionalitatii transfrontaliere. Aceasta caravana a avut loc si in centrul orasului unde voluntarii au impartit flyere, mape si alte materiale de informare. Pe parcursul a trei zile a circulat prin Suceava un minibus si o remorca inscriptionate cu aceleasi mesaje. Caravana s-a bucurat de atentia comunitatii locale avand un impact deosebit.


Intră acum și în grupul de