Patronul unei firme de termopane din Suceava, trimis in judecata pentru inselaciune


Intră acum și în grupul de

Patronul unei firme de termopane din judeţul Suceava, a fost trimis în sfârşit în judecată după mai bine de un an de cercetări. Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi trimiterea în judecată a lui Cristian Cojocariu pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune în contracte şi evaziune fiscală.

Probatoriul administrat în cursul urmăririi penale a relevat că în perioada mai 2010 – noiembrie 2011, „inculpatul a indus şi menţinut în eroare 19 părţi vătămate, prin ascunderea problemelor financiare şi de producţie pe care le avea agentul economic pe care îl administra, reuşind astfel să le determine să încheie contracte comerciale în valoare totală de peste 17.000 de euro şi 92.000 de lei, din care a încasat 12.000 euro şi aproape 65.000 de lei, fără a se achita de obligaţiile contractuale asumate, respectiv de executare a lucrărilor care au format obiectul contractelor”.

termopaneMai exact, firma condusă de Cristian Cojocariu este una de pe lista firmelor de termopane care a dat mari bătăi de cap inspectorilor CJPC Suceava (Comisariatul Judeţean de Protecţia Consumatorului). Atunci, fostul şef al instituţiei, Elena Oanea declara că pe adresa firmei SC Aufbau SRL din municipiul reşedinţă de judeţ, administrată de Cristian Cojocariu, se înregistrau cele mai multe plângeri din partea consumatorilor. „Toate reclamaţiile vizează că acest operator economic încheie contracte cu clienţii, de cele mai multe ori încasează  întreaga valoare a lucrării sau un avans, iar apoi nu execută lucrările. Sunt trecute o lună sau două de la termenul de execuţie prevăzut fără ca societatea să se achite de obligaţiile contractuale“ declara atunci Elena Oanea.

În ciuda amenzilor primite din partea CJPC Suceava, firma şi-a continuat activitatea iar în plus, omul de afaceri,în calitate de administrator la o societate comercială din municipiu, fiind răspunzător de organizarea şi ţinerea evidenţei contabile, în perioada mai 2010 – noiembrie 2011, a omis, cu ştiinţă, să evidenţieze toate operaţiunile comerciale producătoare de venituri desfăşurate de agentul economic, stornând şi unele activităţi reale, sustrăgându-se astfel de la plata către bugetul consolidat al statului a impozitului pe venit în sumă de peste 200 de milioane de lei vechi şi neplata unui TVA suplimentar în sumă de aproape 300 de milioane de lei vechi”, ne-au mai declarat surse judiciare.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Suceava.


Intră acum și în grupul de