Zi de sarbatoare la Scoala gimnaziala Nr.1 Suceava, la implinirea a 50 de ani de existenta (GALERIE FOTO+VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Foşti elevi, directori, profesori, învăţători, angajaţi, alături de actualii profesori şi elevi ai Şcolii gimnaziale Nr.1 Suceava s-au strâns miercuri, 15 mai 2013, în curtea interioară a şcolii, pentru a sărbători împlinirea a 50 de ani de existenţă a instituţiei sucevene de învăţământ.

Drăgălaşi şi foarte politicoşi, elevii claselor a IV-a au avut sarcina de a oferi fiecărui participant câte o insignă imprimată cu numele şcolii şi semnificaţia zilei de 15 mai, conducându-i apoi spre Cancelarie, acolo unde actualii profesori ai Şcolii gimnaziale Nr.1 au avut prilejul de a-şi reîntâlni foştii colegi, sau chiar profesori. Emoţionaţi, au schimbat ultimele impresii, moment după care au participat la deschiderea oficială a manifestărilor dedicate împlinirii a 50 de existenţă a instituţiei.

În calitate de invitaţi speciali, la eveniment au luat cuvântul: Cristian Sologon, director al Cancelariei Prefectului judeţului Suceava, Gavril Vîrara, viceprimarul Sucevei, preotul Ioan Irimia, de la Biserica „Sfânta Înviere” Suceava şi Doiniţa Cocriş, consilier local, care face parte din Consiliul de Administraţie al Şcolii Nr.1. Suceava.

„Această zi este importantă pentru noi, deoarece ni s-au alăturat oameni dragi şcolii, care au slujit în cadrul acestei instituţii timp de peste 30 de ani, oameni legaţi sufleteşte de Şcoala gimnazială Nr.1”, a declarat Gabriela Mihai, directorul instituţiei gazdă.

După această scurtă intervenţie, cuvântul i-a revenit unui alt invitat special, în persoana lui Mihai Filip, primul om care a ocupat funcţia de director a Şcolii generale Nr.1 Suceava, după cum era denumită, timp de 17 ani, primul om care a deschis instituţia în anul 1963. Mihai Filip, în vârstă de 90 de ani, se mândreşte cu titulatura de „Cetăţean de onoare al Sucevei”, în prezent ocupând funcţia de preşedinte al Asociaţiei Veteranilor de Război – filiala Suceava.

„Această zi are o deosebită încărcătură sentimentală. În urmă cu 50 de ani, s-au adunat aici copiii din clasele I-VIII, care iniţial fuseseră înscrişi la Liceul Pedagogic. Aşa s-a înfiinţat Şcoala Nr.1. care la început avea doar câteva sute de copii, iar în decursul a opt ani de zile a ajuns să numere vreo 2.000 de elevi. Evoluţia a fost una rapidă. A existat o preocupare deosebită pentru pregătirea condiţiilor necesare învăţăturii pe de-o parte, respectiv obţinearea unor rezultate valoroase în educarea tineretului care ne-a fost încredinţat an de an. Şcoala Nr.1 s-a transformat într-o instituţie de renume”, a sintetizat fosta conducere.

La rândul său, Doiniţa Cocriş a spus: „Mă văd în fiecare copil de aici, care reprezintă viitorul profesional al societăţii noastre. Promisiunile mele se vor cuantifica în realizări, în lucruri palbabile. Promit că scolile sucevene, în legislatura noastră, vor arăta altfel, vor fi şcoli comparabile cu şcolile europene”.

Evenimentul marcat miercuri, se va încheia în aceeaşi zi, de la ora 17.00, cu un spectacol – Simpozion intitulat „Şcoala 1 Suceava – Arc peste timp”, ce va fi găzduit de sala mică a Casei de Cultură Suceava.

 


Intră acum și în grupul de