DSVSA Suceava incepe o noua campanie de vaccinare antirabica la vulpi


Intră acum și în grupul de

Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava demarează pe teritoriul judeţului o nouă campanie de vaccinare antirabica aeriana si manuala a vulpilor, care se va încheia până la finele lunii. Potrivit unui comunicat de presă remis de DSVSA Suceava, programul de vaccinare antirabica a vulpilor se desfasoara in conformitate cu Programul strategic al României de supraveghere, control şi eradicare a rabiei. „Acest program este unul inovator prin care se folosesc vaccinuri antirabice orale pentru combaterea rabiei la vulpe si alte carnivore salbatice. Populaţiile de vulpi reprezintă principalul rezervor de virus rabic. Vulpile turbate pot transmite virusul prin muscarea oamenilor, animalelor de companie si animalelor domestice.Scopul vaccinării este acela de a elimina sau reduce difuzarea bolii atat la animalele salbatice cat si la cele domestice.

vulpe

Atentionam populaţia pe aceasta cale ca in cazul in care sunt găsite momeli vaccinale intacte, acestea se Iasa acolo unde au fost găsite. In cazul in care aceste momeli se afla in zone in care sunt copii sau animale de companie se protejeaza mana cu manusi sau o punga de plastic si se ia momeala dupa care se plaseaza intr-o zona împădurită.

Daca se gaseste o momeala cu învelişul desfăcut, spart sau distrus cu mâinile protejate de manusi se plaseaza momeala intr-o punga de plastic si se anunţa medicul veterinar din cea mai apropiata localitate”, transmit reprezentanţii DSVSA Suceava.

Efectivul de vulpi în judeţul Suceava, evaluat pentru anul 2012, este de 2244 de vulpi pe un număr 71 fonduri de vanatoare administrate de 18 asociaţii de vanatoare.


Intră acum și în grupul de