Elevi suceveni calificaţi la Concursul național ,,Olimpiada micilor bancheri”


Intră acum și în grupul de

Elevii Bucşa Andreea, Chindriş Denisa şi Lungu Elisabeta de la Liceul Tehnologic Cajvana, din clasa a III-a C, îndrumaţi de profesoara pentru învăţământul primar Seserman Lidia Loredana, vor participa vineri, 5 mai a.c., la etapa naţională a Concursului național de educaţie financiară „Olimpiada micilor bancheri”, la Bucureşti.

Concursul ,,Olimpiada micilor bancheri” este organizat de Asociaţia pentru Promovarea Performanţei în Educaţie, Revista Cutezătorii, Inspectoratul Școlar Județean Prahova în parteneriat cu Banca Comercială Română, Alpha Bank, MasterCard, BRD, Dedeman, BT. şi cu sprijinul Băncii Naţionale a României și al Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice, şi a ajuns în acest an la a IV-a ediţie.

La etapa locală au fost înscriși peste 3.500 de copii, din toate judeţele îndrumaţi de peste o sută de cadre didactice. Aceștia au desfăşurat în timpul săptămânii “Global Money Week” atât proba scrisă, cât şi activităţi practice (afişe, fotografii, desene, machete, târguri etc.).

Pentru calificarea la etapa naţională, pe lângă proba scrisă, am avut de elaborat un proiect de activitate practică cu tematică de educaţie financiară şi prezentat în format digital, Power Point, care a cuprins şi fotografii de la activităţile desfăşurate la clasă, pe parcursul acestui an şcolar, la disciplina Educaţie Financiară.

Ne-am gândit la un joc de cărţi, pe care l-am numit “Guvernatorul”. Acesta reprezintă un joc de masă dintr-o  familie de jocuri asemănătoare, bazate pe împerecherea cărţilor: „Căluşarul”, „Ursul păcălit de vulpe”, „Papură Vodă” „File de istorie”, etc. Jocul se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 6 şi 12 ani, având scop distractiv şi instructiv. Poate fi jucat de către două până la şase persoane odată şi conţine  33 de cărţi, dintre care 16 perechi.  Aceste perechi  sunt axate în jurul  noţiunilor  şi elementelor din domeniul financiar-bancar.  A 33-a carte îl reprezintă pe GUVERNATOR .

Prin acest joc am urmărit să verific cunoştinţele elevilor mei dobândite la disciplina de Educaţie Financiară. 16 cartonaşe conţin noţiuni din domeniul financiar precum trocul, bancomatul, dobânda, tezaurul, simbolul monetar, contul, banca etc, iar perechile lor le expun prin desen (lucrări ale copiilor), aceste noţiuni.

Emoţiile au fost mari până am primit rezultatele, dar au meritat aşteptarea…suntem mândri că ne numărăm printre cei 120 de finalişti care se vor întâlni la faza naţională, la Bucureşti, la Universitatea Româo – Amnericană – Aula Magna,  la sfârşitul săptămânii viitoare.

În fiecare an, după încheierea examenului dedicat olimpiadei, organizatorii și partenerii stau de vorba cu copii, îi împart în mai multe grupuri și efctuează vizite la parteneri (Mastercard, Alpha Bank, BCR si BNR). Sunt fericită că şi fetele mele se numără printer micii bancheri care vor avea ocazia să descopere lucuri interesante despre bănci, carduri și bani, să-și completeze cunoștințele și totodată sa-și satisafacă curiozitățile.

Educația financiară este astăzi o necesitate, nu doar pentru că luăm decizii financiare zilnic, ci și pentru că ele influențează mediul în care trăim. De aceea am primit cu bucurie propunerea doamnei coordonator pe judeţul Suceava, profesoara pentru învăţământul primar, Mazilu Mirela, de a parcurge cu elevii mei disciplina opţională de “Educaţie Financiară”, în acest an şcolar.

Prof.înv.primar

SESERMAN LIDIA LOREDANA

Responsabilă cu promovarea imaginii Liceului Tehnologic Cajvana

 

 

 


Intră acum și în grupul de