Ion Lungu joaca ”forța majoră” și la nominalizarea viceprimarilor!


Intră acum și în grupul de

Ceea ce reprezenta Secretul lui Polichinelle, adică știuta dar nemărturisita colaborare din umbră dintre Ion Lungu și Marian Andronache, a fost devoalată înainte ca tușul să se usuce pe buletinele de vot.

Șeful Direcției Domeniului Public din Primăria Suceava, candidat din partea partidului lui Traian Băsescu, PMP, a fost anunțat drept noul viceprimar al Sucevei. PMP Suceava încă nu a făcut acest anunț.

Ion Lungu a recunoscut, într-o conferință de presă, că nu regretă că Andronache nu va mai conduce Direcția pentru că ”o va face din calitatea de viceprimar!”.

Cu alte cuvinte, lucrurile nu se schimbă și dl Andronache va fi cunoscut în continuare ca Șeful de la spații verzi, dar cu rang de viceprimar.

Celălalt viceprimar este deja un ”veteran” al funcției, dl Lucian Harșovschi, care urmează să înceapă cel de al treilea mandat de adjunct al lui Ion Lungu.

Suprinzător este că alegerea pentru Harșovschi nu a fost motivată de succesele acestuia ca administrator al orașului, ci pentru ”implicarea de zi și noapte în campania electorală”.

De fapt, Ion Lungu nu l-a dorit pe Harșovschi viceprimar, când PNL a încercat, în vara lui 2014, să îl înlocuiască pe Gavril Varvara (PSD) cu Lucian Harșovschi. Demersul PNL de atunci a fost stopat, timp de șase luni de Ion Lungu, prin diverse manevre, prin constituirea unei majorități ad-hoc. Doar faptul că, candidatul susținut de Ion Lungu, PSD-istul Victor Ponta, a pierdut algerile prezidențiale a făcut ca acea majoritate de conjunctură să se destrame și să reușească să-l impună pe Harșovschi viceprimar.

Circa un an de zile, Lucian Harșovschi a fost un viceprimar incomod pentru actualul primar pentru că era port-drapelul echipei lui Ioan Bălan, care își dorea să devină primar în 2016, din partea PNL.

PMP Basescu Popovici Andronache Codreanu Nicolau (81)

Jocurile politice ascunse, pe care probabil le vom afla curând, au făcut ca Ioan Bălan să fie îndepărtat din cursă, Ion Lungu reprimit în PNL ca și cum nimic nu s-a întâmplat până atunci și în ciuda a nu mai știu câte decizii luate de Biroul Politic Județean al PNL că Gheorghe Flutur și Ion Lungu nu mai au ce căută în veci în PNL Suceava și care nu au fost anulate de conducerea centrală a partidului.

Cum era de așteptat, Ion Lungu va conduce primăria exact așa cum a condus-o în perioada 2004-2008, cu Angela Zarojanu (PNL) și Marian Ionescu (PSD) – viceprimari, 2008-2012, cu Viorel Seredenciuc (PDL) și Lucian Harșovschi (PDL) și 2012-2016  cu Gavril Varvara (PSD)/Lucian Harsovschi (PNL) și  Ovidiu Doroftei (PNL).

Adică fără probleme prea mari din partea adjuncților săi.

Acum rămâne de văzut dacă lucrurile vor merge în direcția dorită de primar. Să nu uităm ca la Ion Lungu te poți aștepta la orice și pe motiv de ”forță majoră”, cum că are nevoie de o majoritate solidă în CL, să susțină alte două propuneri.

MIHAI  CHIRA


Intră acum și în grupul de