Alex Stefan vs. Alex Stefanescu


Intră acum și în grupul de

Colegiul uninominal 1 Suceava pentru Camera Deputatilor este pe cale de a inregistra ceva unic in materie de competitie electorală.

Dacă zvonurile se vor confirma, pentru Alianta România Dreaptă (adică din partea FC-PNTCD) va candida la Suceava, criticul literar Alex Ștefănescu.

De partea cealaltă, a USL, vine puternic Alex Ștefan (Băișanu) care a până acum a înfrânt în toate disputele electorale pe care le-a sustinut și care este epistemolog.

Vă închipuiți cam la ce nivel se vor purta discutiile si cam câte dicționare vor trebuie să aibă oamenii la ei pentru a înțelege cuvintele alese și frazele atent ticluite de cei doi combatanți politici. De abia astept încleștarea metaforelor.

Nu stiu insă cum vor îngurgita sucevenii atâta eleganță politică în condițiile în care Suceava nu este un oraș cu puternice valențe intelectuale sau culturale precum Iasi sau Botosani.

Nu avem solutii dar avem invățați. Si asta e bine. Cel putin pentru ei.

PS: Șocat probabil de zvonul că îl va avea drept contracandidat pe Alex Ștefănescu, Alex Ștefan a ieșit deja din programul de campanie. Dl Băișanu anunțase săptămâna trecută un calendar cu conferințele de presă pe care le va susține in calitate de vicepreședinte al CJ Suceava, dar la doar 2 zile după ce a fost lansat zvonul cu Alex Ștefănescu, a renunțat să mai apară cu presa de față. Probabil că regândește totul!

PS 2: PDL si/a desemnat candidatii pentru alegerile parlamentare. PSD știe deja pe cine trimite in luptă după ce a trecut și printr/o serie de alegeri interne. Numai PNL, sub inaltul patronaj al epistemologului, nu a reușit să o facă, cu mai puțțin de o lună înainte de debutul campaniei eletorale și asta deși are cele mai putine locuri de ocupat.

PS 3: Imi cer scuze!! Alex Stefan Băișanu s-a desemnat candidat la alegerile parlamentare. Doar el!

MIHAI CHIRA


Intră acum și în grupul de