„Noaptea Cercetătorilor Europeni” din acest an se va desfășura concomitent în Suceava și în mai multe orașe din Europa


Intră acum și în grupul de

Pe esplanada Universității „Ștefan cel Mare” Suceava va avea loc, în data de 27 septembrie, o nouă ediție a evenimentului „Noaptea Cercetătorilor Europeni”.

Ediția din acest an va aduce simultan cel mai mare laborator de cercetare în aer liber, pe 27 septembrie, în Suceava și în alte 20 orașe partenere.

„Cei mici vor avea ocazia să experimenteze cot la cot cu oamenii de știință, să vadă ce se ascunde în spatele celor mai fascinante fenomene naturale și, de ce nu, să afle dacă în viitor vor putea și ei să îmbrace uniforma cercetătorilor”, au anunțat organizatorii evenimentului.

Cei mari vor putea și ei să pătrundă în fascinanta lume a  prezentărilor laboratoarelor de chimie și de fizică, și nu numai, unde se vor prezenta explicații științifice pentru lucruri aparent simple sau inexplicabile și vor descoperi soluții pentru cele mai comune problemele cotidiene. În plus, vor avea ocazia să se retrăiască amintirile din laboratorul de chimie din anii școlii, având posibilitatea să se joace din nou cu eprubetele pline de „substanțe magice”.

Și pentru că „știința e în tot și-n toate”, așa cum auzeam de la profesorii noștri, Noaptea Cercetătorilor Europeni 2019 va aduce, în persoană, cei mai cunoscuți inventatori ai unor sisteme medicale apreciate la nivel mondial. Pe lângă toate aceste experimente și demonstrații, Noaptea Cercetătorilor Europeni 2019 va avea o mulțime de concursuri cu adevărat antrenante.

Noaptea Cercetătorilor Europeni se înscrie în seria evenimentelor Marie Curie și își propune să arate publicului larg ce înseamnă să fii cercetător și cât de interesantă poate fi munca de cercetare. ​Proiectul se adresează minților curioase și tinerilor care doresc să înceapă o carieră în cercetare, oferind o mare varietate de activităţi ştiinţifice şi educative.

​Primul eveniment Noaptea Cercetătorilor Europeni a fost organizat în 2005 şi a atras până acum peste 1.5 milioane de vizitatori. Evenimentul oferă oamenilor de ştiinţă şansa de a intra în directă legătură cu publicul, iar vizitatorilor ocazia de a descoperi universul ştiinţei şi oamenii din spatele experimentelor.

Ediția 2016 a atras peste 35.000 de vizitatori în România. Intrarea este liberă.

Mai multe informații pot fi găsite pe https://www.noapteacercetatorilor.eu


Intră acum și în grupul de