Directorul Școlii nr. 1 din Suceava, Gabriela Mihai: Închiderea școlilor nu va produce doar probleme în acumularea unor cunoștințe, ci afectează dezvoltarea personală și emoțională a copiilor care vor avea niște tare în viața de adult


Intră acum și în grupul de

Directorul Școlii nr. 1 din municipiul Suceava, consilierul județean PSD Gabriela Mihai, candidat la alegerile parlamentare din 6 decembrie, a declarat la Analiza de Seară de la News Bucovina că închiderea școlilor va avea efecte și asupra dezvoltării personale și emoționale a elevilor.

„E nevoie de copii la școală. Învățarea se produce mai bine la școală”, a spus Gabriela Mihai.

Ea a arătat însă că măsura de închidere a școlilor a fost luată și că deja a trecut mai mult de o săptămână și a remarcat că lucrurile au evoluat față de aprilie-mai, iar cel puțin la școala  pe care o conduce utilizarea tehnologiei a devenit o rutină.

Gabriela Mihai a spus că profesorii care până în aprilie mai nu au avut obligația să utilizeze tehnologia în activitatea de predare au trebuit să se formeze, iar unii au reușit prin programe gratuite, alții prin inițiativa lor, iar în majoritatea școlilor s-a îmbunătățit calitatea internetului, device.

„Ne confruntăm cu probleme dincolo de gardul școlii, acasă la elevi unde nu putem noi controla nici calitatea internetului, nici calitatea device sau a numărului lor”, a spus consilierul județean PSD.

Ea a spus că inclusiv școala pe care o conduce are copii care nu au dispozitive de pe care să se poată conecta pentru a participa la cursurile onlie.

„Nu sunt foarte mulți, dar există și e foarte dureros. Sunt familii care au trei-patru copii și au un singur calculator în casă și, eventual, au unul-două telefoane”, a explicat directorul Școlii nr.1.

Ea a spus că ceea ce se întâmplă acum nu e ceea ce  trebuie și a subliniat că sunt cadre didactice dij județ și din țară, au făcut eforturi să învețe ei să se acomodeze cu tehnologia.

Gabriela Mihai a atras atenția că sunt cadre didactice care se apropie de pensie și care nu au avut de-a face cu tehnologia până în acest an pentru că nu au avut motive și au făcut eforturi ca să se obișnuiască, arătând că profesorii mai tineri au putut să o facă cu ușurință tranferul în online al cursurilor.

„Eu sper ca autoritățile să ia deciziile care trebuie pentru a limita numărul de cazuri ca să putem deschide școlile”, a spus consilierul județean.

Ea a ținut să precizeze că școală fără prezență față în față nu e școală adevărată.

„Se încearcă să se facă ceva, dar nu e destul”, a spus Gabriela Mihai care a menționat că problemele cele mai mari sunt la primele clase, când se face alfabetizarea și acolo profesorii folosesc tablete grafice, scannere ca să se vadă mișcarea mâinii.

„Trebuie să recunoaștem că ne bazăm foarte mult pe prezența părinților alături de copii, care înseamnă sacrificiu, renunțarea la preocupările cotidiene”, a mai declarat candidatul PSD.

Gabriela Mihai a explicat că închiderea școlii afectează dezvoltarea copiilor.

„Ca om cu experiență de 40 de ani în educație, aceste urme ale acestei închideri a școlii vor rămâne neacoperite în dezvoltarea unui copil. Copilul acum are o vârstă, la anul, o altă vârstă, cu altă preocupare, cu altă dezvoltare fizică și emoțională și el sare peste niște etape ale dezvoltării personale și emoționale. Sunt foarte multe aspecte, în special psihologice, că nu e vorba numai de niște achiziții pe care le pierdem și poate le recuperăm după aceea. Este vorba despre dezvoltarea personală și emoțională peste care, dacă sărim acuma și o să ne facem că nu o vedem, vom descoperi niște viitori adulți care vor avea niște tare din aceste pricini”, a spus Gabriela Mihai.


Intră acum și în grupul de