Managerul SJU Suceava: Valul patru al pandemiei de Covid-19 este mult mai intens decât celelalte valuri și va pune presiune mare pe Spitalul Județean dacă nu va fi sprijinit de celelalte spitale din județ care să trateze cazurile ușoare și moderate


Intră acum și în grupul de

Managerul SJU Suceava, dr. Alexandru Calancea, s-a pronunțat, vineri, la Exclusiv la Miezul Zilei de la News Bucovina pentru o coordonare județeană integrată a patologiei Covid-19 care să includă, pe lângă Spitalul Județean, toate celelalte unități spitalicești.

El a spus că Spitalul Județean de Urgență ”Sf. Ioan cel Nou” din Suceava se pregătește de cea ce este mai rău deoarece valul al patrulea al pandemie este diferit și mult mai intens decât celelalte valuri pandemice de până acum.

”Spitalul Județean Suceava este pregătit din toate punctele de vedere, și îmi asum tot ceea ce spun. Acesta are 1200 de paturi, este un spital cu peste 1700 de angajați, vorbim de un spital foarte bine dotat, în care s-a investit foarte mult. Dacă celelalte spitale din județ nu vor face front comun cu Spitalul Județean Suceava, aceasta va fi insuficient în permanență”, a spus dr. Alexandru Calancea.

Pentru a trece cu bine peste această perioadă, dr. Calancea Alexandru este de părere că, trebuie să existe o coordonare foarte bună în rândul tuturor unităților medicale din județ.

”De anul trecut, din 2020, când am fost numit coordonatorul acestei patologii la nivelul județului Suceava, tocmai aceste probleme le-am pus pe tapet în întâlnirile Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și fiecare dintre membrii acestui comitet și-a dat seama că ne lipsește acest lucru. De aceea eu spun că trebuie să fim foarte bine organizați, DSP să aibă putere, să aibă oameni, pentru că știm foarte bine presiunea care a fost pe această instituție”, a declarat managerul Spitalul Județean Suceava.

Dr. Calancea a subliniat că accesul tuturor pacienților la serviciile medicale oferite de Spitalul Județean Suceava, în perioada pandemie, rămâne o preocupare permanentă a sa ca manager.

”Stau și mă gândesc cum e mai bine să procedăm și nu mă gândesc doar la Spitalul Județean Suceava, ci îmi doresc ca fiecare cetățean din acest județ, toți cei cu patologie COVID-19 și patologie non-Covid, să aibă parte de îngrijirile de care au nevoie. Județele vecine, nu au cum să ne ajute pentru că au și ei problemele lor”, a spus Calancea.

El a dat asigurări că Spitalul Județean Suceava nu va deveni COVID-19 în integralitate niciodată atât timp cât el va fi în această funcție de conducere.

”Vom trata formele grave și foarte grave de coronavirus în spațiile pe care le avem la spitalul vechi, unde avem o capacitate de aproximativ 200 de pacienți, dar restul, formele ușoare și moderate, trebuie tratate în celelalte spitale din județul Suceava”, a concluzionat dr. Alexandru Calancea.


Intră acum și în grupul de