Deputatul PSD de Suceava Alexandru Rădulescu spune că ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a reușit să aducă o ofensă spiritualității și culturii creștine la redeschiderea Muzeului Național de Artă Contemporană, în timp ce ministrul răspunde că ministerul nu a fost implicat nici conceptual și nici financiar


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava Alexandru Rădulescu, purtător de cuvânt al PSD Suceava, a apreciat, sâmbătă seara, că prin susținerea evenimentului de deschidere a sezonului expozițional de la Muzeul Național de Artă Contemporană, ministrul sucevean al Culturii, Bogdan Gheorghiu, a reușit să aducă o ofensă spiritualității și culturii creștine, dar Ministerul Culturii a transmis într-un comunicat că nu a organizat evenimentul și nu a avut o implicare conceputuală sau financiară.

Vă prezentăm comunicatul semnat de deputatul Alexandru Rădulescu:

„Încă o dată Gheorghe Flutur, prin persoanele cu o competență discutabilă, promovate de el în funcții publice, reușește să atragă într-un scandal național numele județului Suceava. După dezastrul provocat sucevenilor de cei pe care i-a susținut în fruntea instituțiilor județene care au trebuit să gestioneze pandemia de Coronavirus, acum a venit rândul unei alte persoane promovate cu mare emfază. E vorba de ministrul culturii, suceveanul Bogdan Gheorghiu, care în opinia unei mari părți a societății românești a reușit să aducă o ofensă spiritualității și culturii creștine. Acesta a finanțat cu o sumă uriașă, 400 de mii de euro, un eveniment pentru deschiderea sezonului expozițional al Muzeului Național de Artă Contemporană. Evenimentul la care ministrul menționat a participat cu bucurie a fost o demonstrație a ”artei mini-minorității transsexuale” concretizate printr-un show susținut de două persoane travestite cu transsexualitatea asumată pe profilele de socializare. În ”spectacolul” lor acestea promovau iubirea între ”creaturi strâmbe” (după propria afirmație), anarhia socială, căderea creștinismului respectiv căderea cărămizilor Catedralei Mântuirii Neamului. Probabil că de când e la București acest ministru a devenit extrem de ”open minded” însușindu-și cu ușurință non-valori culturale străine moralității poporului român și mai ales a sucevenilor.

Probabil acesta este viitorul cultural pe care el și partidul din care face parte, PNL, îl pregătesc românilor. Oricum aș vrea să văd dacă această persoană sau mentorul său, lider de partid, după acest eveniment, mai pot păși pragul mânăstirilor sucevene sau măcar al bisericuțelor din sătucurile natale unde probabil au fost botezați”.

În ceea ce privește acest eveniment, Ministerul Culturii a transmis că nu a fost implicat în organizarea evenimentului.

Vă prezentăm integral comunicatul Ministerului Culturii.

„Ministerul Culturii nu a fost implicat în organizarea evenimentului de redeschidere a Muzeului Național de Artă Contemporană, nici la nivel conceptual, nici financiar.

 Muzeul Național de Artă Contemporană își asumă responsabilitatea organizării evenimentului, care a fost finanțat în mod exclusiv prin parteneriat public-privat.

Ministerul Culturii, prin demersurile făcute către Guvernul României, a reușit să aloce, anul acesta, suma de 2 milioane de lei pentru achiziția de artă contemporană, pentru prima dată după 12 ani. Au fost 12 ani în care Statul Român nu a mai achiziționat artă contemporană de la artiști români în viață.

Respingem ferm orice încercare de denigrare a campaniei de achiziție de artă contemporană și solicităm organismelor media, în spiritul deontologiei profesionale, o informare corectă a cititorilor lor.

Demersul Ministerului Culturii are drept scop îmbogățirea patrimoniului muzeal și reprezintă o măsură de ajutor pentru artiști, în această perioadă dificilă, dar mai mult decât atât, reprezintă respectul pe care Statul Român îl acordă creatorilor de artă autohtoni. Comisia de achiziție, în acest caz, este formată din artiști consacrați, critici de artă, membri. Bunele practici vor fi continuate deoarece reprezintă viziunea echipei guvernamentale despre promovarea artiștilor români, deseori marginalizați în administrațiile anterioare. Vor fi promovate incluziunea, deschiderea și liberalismul exprimării artistice. Ministerul Culturii are misiunea de a fi atât garantul păstrării valorilor tradiționale și istorice, cât și al asigurării continuității actului artistic. Arta, asemenea tehnologiei, nu poate să rămână încremenită în timp, iar creatorii de astăzi merită a fi recunoscuți, valorificați și în final recompensați pentru


Intră acum și în grupul de